Videón a Tesla Semi Truck elektromotorja

0

Minden napra jut valami kis leleplező videó az új Tesla Semi Truck-ról vagy a Roadster-ről.

A mai adag a nyerges vontató elektromos motorjait és hajtásláncát, kábeleit mutatja be. Persze, amennyire a videót felvevő KmanAuto meg tudta közelíteni a kamion részeit.

Úgy tippelni, hogy a Semi 1 MWh-s akkut tartalmaz, ezért a Megacharger port, amit már bemutattunk egy előző postunkban. A gyártási folyamatok egyszerűsítése miatt ugyan azok a motorok kaptak itt is helyet mint a Model 3-ban, csak a kamionban 4 db. Musk elmondta, hogy nem is szükséges ennyi, mert a kettő is bőven elegendő lenne. De ez egy redundáns rendszer, így ha kihullik kettő akkor még marad kettő másik.

A „vasember” szerint, kettő motorral is verné a dízel kamionokat.

[vc_video link=”https://youtu.be/fMctLIU1Eus” align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!