Ford Focus: jövőre hibrid és teljesen elektromos kiadásban is

0

Az aktuális Ford Focus majdnem hét éve a piacon van. A jelenlegi formájában is elég jó az elektromos kiadás belőle, még annak ellenére is, hogy a jelenlegi padlólemez belsőégésű motorokhoz lett fejlesztve.

Így ez mindenképp kompromisszum. Ami nem feltétlenül baj, hiszen ennek a megoldásnak is megvan a maga helye gazdaságilag. Ám ebben az esetben az autó megvalósítása inkább rendetlen és „jó lesz az úgy”, egy eleve elektromotoros padlólemezéhez képest mindenképp. A jó hír, a jövőre érkező 4. generáció már az új padlólemezzel érkezik, ami a mostani C helyett C2 néven fut majd. Ez már valóban a kezdetektől fel lesz készítve a különböző hajtásláncok fogadására. Ezzel a Focus alapból 50kg mínusszal indul és a tengelytáv is 50mm-el lesz nagyobb, ami segít majd az akkucsomag ülések alatti elhelyezésében – így a belső elrendezésben sem kell kompromisszumokat kötni.

Ha a Ford jól keveri a kártyáit, az új Focus nagyon ütős lesz.
Véleményem szerint vehetne pár ötletet az IONIQ felhozatalából, hiszen abból van hibrid, plug-in hibrid és full elektromos.
Az új LG NCM 811 akkucellák már érkeznek jövőre, szóval beleférne az időbe, ha a Focust felpakolnák velük.

Lényeg a lényeg, a következő generációs Focus hivatalosan is jön jövőre, valamikor a nyáron.
Addig is, itt egy kis összehasonlító videó az e-Golffal:

[vc_video link=”https://youtu.be/O7MgEoYNhgs” align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!