A Volkswagen és Herbert Diess nemet mond a Plug-In Hibridekre

0

Bár a VW viszonylag későn szállt be az elektromos autó piacba, azt már biztosan tudják, hogy a Plug-In Hibrideket egyszerűen átugorják és rögtön a teljes elektromos meghajtásra koncentrálnak Észak-Amerikában és más piacokon is.

A gyártó tervei szerint 5 modellel terveznek a következő öt évben és csak tisztán elektromos meghajtásban gondolkodnak. A márka vezére Herbert Diess is erről nyilatkozott. Diess elkötelezett a gyártó új MEB (Modular Electrification Toolkit)padlólemezében, ami biztosítja a folyamatos gyártást és természetesen a profitot is.

További jó hír, hogy a teljes márkára vetítve 15 modell lesz elérhető elektromos meghajtással. Az akkumulátorok egyre fejlettebbé és olcsóbb gyártásúvá vállnak, más autógyárak is ebbe az irányba indulhatnak el, kihagyva a Plug-In Hibrid technológiát.

A Volkswagen terveiben 2025-ig minimum 1 millió eladott autó szerepel, ebből 200.000 az amerikai piacra irányítva. Diess szerint a Tiguan lehet a best-seller típusuk, ám ebből sem terveznek hibrid verziót, pedig ha a kínai piacon is tarolni akarnak, muszáj észben tartaniuk, hogy bizony Kínai elektromos autó piac alapvetően a hibrid meghajtást preferálja. Véleménye szerint az MEB platformra tervezett autók sikere alapvetően a „szilárdtest akkumulátorok” (Solid-state battery) elterjedésekor lesz igazán megugró, amit 2024 vagy 2025 környékére jósol.

A kapcsolódó járművek komplett operációs rendszert kapnak majd, amit a felhasználó a mobilhálózaton érkező frissítésekkel tarthat naprakészen saját maga is.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!