Elektromos „BMW X”-es SUV-ok érkezhetnek

0

A BMW-nél az elmúlt időszakban komoly fejlesztések történtek, legalábbis a kutatási és fejlesztési részleg vezetője Klaus Fröhlich a Frankfurt Motor Show-n említette meg, hogy javában dolgoznak a jelenlegi első- és hátsókerék hajtású autók padlólemezének elektromos hajtáslánc-kompatibilitási megoldásain.

Nagyon úgy néz ki, hogy jutottak is valamire, mivel számos i előtaggal rendelkező modellnevet levédettek. Az „i” jelzés mögött ott szerepel az „X” is, vagyis biztos, hogy a bajor gyártó SUV-jai is megkapják az i3 és az i8 hajtásláncának módosított változatát. A nemrég levédetett nevek: iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 és iX9.

Még 2016-ban, Harald Krüger magabiztosan kijelentette, hogy érkezni fog az X3-nak egy elektromos változata, ami az Audi E-tron, Jaguar I-Pace és a Mercedes-Benz EQ C ellen száll harcba.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!