Nissan IMx – az önvezető jövő autó

0

Pár napja a Nissan már mutatott egy kisfilmet amin jól látszott, hogy nagyon készülnek valamire. Elérkezett a Tokiói Autószalon megnyitója, és bemutattak egy teljesen önvezető, tisztán elektromos tanulmány autót, ami az IMx nevet kapta.

A tervezők, egy teljesen új EV platformra építették a koncepciót, előtérbe helyezték a tágas és egyben kényelmes minimalista utasteret, párosítva egy nagy panoráma üvegtetővel. Az autó teljesen futurisztikus benyomást kelt.

A tanulmányban már az új 5-ös szintű ProPILOT rendszer dolgozik. Mikor a vezető aktiválja az önvezető módot, akkor a kormány és a pedál automatikusan behúzódik a műszerfalba. Az ülést pedig hátradönti, hogy a vezető kényelmesen pihenhessen.

A hajtásról két villanymotor gondoskodik, egy az első- egy pedig a hátsó tengelyen. A rendszer teljesítménye 429 LE, 700 Nm-es nyomatékkal. Az akkuról és a töltésről nem esett szó, csak a hatótávolságról, ami 600 kilométer.

[dt_small_photos number=”20″ category=”nissan-imx”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!