Honda Sports EV – modern, retro elektromos sportkocsi – videó

0

Múlt hónap végén említettük meg, hogy a Honda egy teljesen elektromos sportautó tanulmánnyal készül a Tokiói Motor Show-ra. Eljött ez az idő is!

“A feltűnő sziluettjével, egymásba fonódó, rugalmas karosszériaelemeivel és barátságos kinézetével minden életstílushoz illik az új Sports EV Concept. A tervezőcsapat mindent beleadott, hogy egy szerethető modellt fejlesszenek ahol az elektromos hajtáslánc és a mesterséges intelligencia találkozik egy kompakt karosszériában” – nyilatkozott a Honda. Ezen kívül semmi mást nem árultak el.

Most sem adott ki részletesebb információt a koncepcióval kapcsolatban, de azt mondják, hogy a Sports EV koncepció egy kompakt méretű kétüléses sportkocsi – mesterséges intelligenciával. Több mint valószínű, hogy autonóm vezetésre is képes lesz. Bár egy sportkocsinál ez nem feltétlenül előny, hogy egy számítógép, kamerák és szenzorok döntsenek helyettünk.

Az autó belsejéből sem mutattak meg semmit, de elvileg ugyan az a széles körű érintőképernyőt kapja mint a városi kisautójuk a Honda Urban EV koncepció.

Még szó sincs sorozatgyártásról, de ne feledjük, hogy a Honda-tól bármi kitelhet. Mindenesetre izgalmas lenne egy retro-futurisztikus dizájnnal rendelkező elektromos kupé!

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=sXnMo4tiDzM” align=”center”]
[dt_small_photos category=”honda-sport”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!