Terra E – 34 gigawattórás akkumulátorgyár

0

A német Terra E nevű vállalat új lítium-ion akkumulátor gyárat épít, ami termelékenységben felveheti a versenyt a Tesla Gigafactory-javal. A vállalat jelenleg 5 németországi és egy szomszédos országbeli területet tart esélyesnek, hogy felépítsék a 34 gigawattórás akkumulátorgyárat. Holger Gritzka vezérigazgató jövő hónapban jelenti be a végső helyet.

A projekt eddig 17 partnert sorakoztatott fel maga mögött, és élvezi a német kormány támogatását is. A tervek szerint az építési munkálatokat a helyszín bejelentése után hamarosan megkezdik, ugyanis 2019 végén már a részleges gyártást is szeretnék beindítani, míg a teljes kapacitást 2028-ra érné el az üzem.

Az új akkumulátorgyár terve egy újabb jele annak, hogy a német kormány és ipar mennyire komolyan veszi az elektromosságot és az azt érintő fejlesztéseket. A gyár megépítését azonban nem csak az autóipar egyre nagyobb ilyen jellegű igényei teszik indokolttá, hiszen a tervek szerint az akkumulátorcsomagokat a nap és szélenergia stabilitásának biztosításához az elektromos hálózatoknál is felhasználnák.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]