Múlt héten számoltunk be róla, hogy a Skoda is elektromos autókat gyártana!

Nos, a hír teljes mértékben igaz, nyilvánvalóvá vált, hogy a cseh márka jövője az elektromosságról fog szólni. Ugyanis a márka vezérigazgatója, Bernhard Maier is megerősítette a drivemag.com-nak. A vezető elmondta, hogy 2025-re már öt darab tisztán elektromos autójuk lesz, az első pedig kevesebb mint három éven belül megérkezhet a kínálatba!

Maier elmondta: “A Skoda jövője az elektromosságról fog szólni. 2025-re már öt olyan autó lesz a portfóliónkban, ami teljesen elektromos hajtáslánccal fog üzemelni. Az is örömmel tölt el minket, hogy az első ilyen modell Csehországban készülhet el, hiszen ez egyrészt jól mutatja a Volkswagen csoport belénk fektetett bizalmát. Másrészt pedig az ország továbbra is egy autógyártási központ maradhat”

Hirdetés

A teljesen elektromos modell előtt azonban jön még a Superb plug-in hibrid változata, és a Vision E sorozatgyártort variánsa is.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]