Az USA-ban megszűnik a BMW i3 értékesítése

0

2013-ban mikor a BMW bemutatta az i3 elektromos autóját, talán ők maguk sem gondolták, hogy 8 évvel később még mindig gyártásban lesz az egyik legjellegzetesebb formájú elektromos autó. Pedig a BMW i3 még mindig itt van velünk és sikert sikerre halmoz. Úgy tűnik azonban, hogy az Egyesült Államokban már nem sokáig lesz mód új BMW i3 vásárlására.

A típus 2013-ban mutatkozott be és még abban az évben számos országban megindult a forgalmazása, főleg az európai piacon. Majd 2014-ben megérkeztek az első darabok az USA-ba és egy évvel később már több ezer darabot adtak el belőle. A sikerszéria azonban megszűnik, ugyanis a BMW bejelentette, hogy még ebben az évben befejeződik az i3 forgalmazása az Egyesült Államokban. Helyét az érkező i4 és az iX3 veszi át hamarosan.

Az információ a már sok pontos jóslatot és szivárogtatást magának tudható BMW Blog oldalán jelent meg, akik kereskedői kommunikációra alapozzák az értesülésüket. Szerintük már ebben a hónapban, vagyis júliusban véget ér a BMW i3 amerikai karrierje. Nagyjából még 180 autóra lehet rendelést leadni az Egyesült Államokból, ami, ha igaz pillanatok alatt el fog fogyni. A lépés nem meglepő, hiszen a BMW eszméletlen összegeket pumpált az i4 és az iX3 fejlesztésébe és gyártásába, amit szeretne mielőbb viszont látni.

Európa tekintetében még nincsenek ilyen jellegű hírek. Nem tudni, hogy a BMW vajon itt is ezen a módon kívánja-e az i4 és az iX3 eladásait feltornászni. Az i3 jelenleg is kapható hazánkban 13 276 000 Ft-os alapáron, melyért már a 2018 szeptembere óta elérhető 42.2 kWh (120 Ah) kapacitású akkupakkot kapjuk. Az i3 hazánkban is rendkívül népszerű, legyen szó új, vagy használt kivitelről. Akit pedig a technikai részletek érdekelnek, ajánljuk Varsányi Péter szakértő írását:

A BMW Group lipcsei gyárában október 15-én látott napvilágot a kétszázezredik BMW i3 olyan csendben, mint mindig. A Fluid Black metál karosszériaárnyalatú, BMW i kék betétekkel kiegészített BMW i3s modell egy szászországi ügyfél garázsába gurult be, a gyártósorok pedig azóta sem pihennek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!