Voltswagen néven jönnek az elektromos VW-k Amerikában

0

Az a baj, hogy túl közel van április 1 és a Volkswagen bizony egyre jobban kezeli a közösségi média és az online tartalomgyártás felületeit. Így amikor olvastam, hogy kiszivárgott egy esetleges névváltoztatásról szóló sajtónyilatkozat, rögtön a naptárra tekintettem.

Sajnos túl közel van a bolondok napja és simán betudható egy hülyéskedésnek a Volkswagen húzása. Na de mi történt igazából? Az amerikai CNBC hírportál szerint baki történt a VW sajtóosztályán és egy április 29-re tervezett sajtóközleményt egy hónappal korábban, vagyis március 29-én sikerült leközölni. A szemfülesek, akiknek az a dolguk, hogy rendszeresen pásztázzák a gyártók sajtónyilatkozatokat közlő szekcióit, persze egyből kiszúrták a „véletlenül” megjelent közleményt, amit természetesen rövid időn belül töröltek is.

A kiszivárgott közlemény arról tanúskodott, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban Voltswagen névre kereszteli át személyautós üzletágát, ezzel is tovább erősítve azt az elhatározásukat, hogy mindenképpen az elektromos meghajtásban látják a jövőjüket és elköteleződésük ezen irányban megrendíthetetlen. Az új Voltswagen nevet minden olyan elektromos VW jármű megkapná, amit az Egyesült Államokban hoznak forgalomba a jövőben.

Tulajdonosi lánc szempontjából a Voltswagen a márka amerikai divízióján (Volkswagen Group of America) belül képezne majd egy önálló, tisztán elektromos almárkát. Hogy ez vajon tényleg csak egy jól sikerült média-gag, vagy valós szervezeti átalakulás, az kiderül hamarosan. De ha az előbbi az igaz, akkor jól sikerült, mert nagyjából minden hazai és külföldi médium lehozta a hírt!

Személy szerint én esélytelennek látom ezt a lépést, hiszen a Volkswagen már több irányból is elkezdte temetni a belsőégésű motort és nagyjából az évtized végére el is engedik a technológiát, még hibrid szinten sem lesz nagyon belsőégésű motor a csoport autóiban.

Addig még van 9 év, ami nem olyan sok, így erre a pár évre véleményem szerint nem éri meg felépíteni egy önálló almárkát arra, amire amúgy is feltette a Volkswagen a jövőjét és teljesen átalakul majd a meghatározott irányba (tisztán elektromos meghajtás).

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!