75 kW-os villámtöltőt adtak át az M7-es autópálya velencei pihenőjénél

0

Könnyen és gyorsan megközelíthető, egyszerre három jármű töltésére is alkalmas e-autó töltőpont vált elérhetővé december 17-én az M7-es autópálya velencei pihenőjénél az evDirect jóvoltából.

Jó hír az elektromos autók tulajdonosainak: új e-autó töltőpontot adtak át a forgalomnak az M7-es autópálya velencei pihenőjénél, mely mindkét irányból gyorsan és könnyen megközelíthető, a lehajtóktól mindössze 1-2 percre található. A töltőpont a Tekergő Étterem és Motel parkolójában került kialakításra.

A villámtöltő 75kW-os, ezzel akár 50 százalékkal gyorsabb teljesítményt tesz lehetővé, mint az átlagos töltők. A megbízható, magyar fejlesztésű, AGT által gyártott elektromos rendszert az evDirect helyezte üzembe. 

A legalább 75kW töltési teljesítmény felvételére képes autók az evDirect töltőjén 20 perc alatt akár 200 km hatótávot szerezhetnek. Külön előnye, hogy egyszerre akár három autót is fel lehet vele tölteni, CCS, ChaDeMo és Type-2 szabványos csatlakozókkal rendelkezik. A töltőoszlop használatához nem szükséges mobil applikáció – elegendő webes felületen regisztrálni és már indítható is a töltés.

Az indulási időszakban, azaz a 2020-as év végéig teljesen ingyenesen vehető igénybe, csupán regisztrációhoz kötött. 

2021. január 1-től kell fizetni a szolgáltatásért. Az indulási időszak után is kedvező, mindössze 109 Ft/kWh áron, percdíj nélkül tölthetők majd az elektromos autók. 

A bankkártya adatok megadására nincs szükség, a fizetős időszak kezdetétől ugyanis az autós heti egy alkalommal kap számlát, melyet a SimplePay rendszerben bankkártyával tud kiegyenlíteni.

Az elektromos autó töltőoszlop éjjel-nappal üzemel, bárki igénybe veheti azt. Ha bármilyen kérdés, probléma merülne fel, 24 órás telefonos ügyfélszolgálat áll a járművezetők rendelkezésére, ahol segítséget kaphatnak. 

Részletekről a www.evdirect.hu weboldalon is tájékozódhatnak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!