Jelentősen nőtt a Samsung SDI bevétele

0

Jó hírek érkeztek a Samsung SDI 2020-as harmadik negyedéves jelentéséből. A vállalat, jelenleg a világ egyik legnagyobb akkumulátorcella beszállítója, az elmúlt negyedévben pedig sikerült 20 százalékkal növelnie bevételeit és így elérte a 2,72 milliárd dolláros szintet.

Jó hír továbbá, hogy a cég nem csak nagy bevételt tudott generálni, hanem jelentős mennyiségű profitot is realizáltak:

  • Az összbevétele 2,72 milliárd dollár volt, ami 20,2 százalékkal több mint tavaly ilyenkor.
  • A bevétele jelentős részét – 77 százalékát – a Li-ion akkumulátorcellák értékesítése teszi ki. Összesen 2,1 milliárd dollár, ami pedig 22 százalékos javulás a tavalyi év azonos időszakához képest.
  • A nettó árbevétel pedig 213 millió dollár, ami 10,7 százalékkal múlta felül 2019 harmadik negyedévét.

A növekedés egyik fontos tényezője volt a nagy méretű (Large-sized) akkumulátorcellák gyártásának növekedése.

A jövőre való tekintettel a Samsung megjegyezte, hogy a nagyobb európai ügyfelek, mint például a BMW vagy az Audi akkumulátorigénye várhatóan továbbra is erős marad. Mivel minkét gyártónak érkeznek a közeljövőben új elektromos modelljei.

Az energiatároló szegmens azonban az elmúlt három hónapban gyengébben teljesített. Ez a szegmens a következő három hónapban várhatóan az Egyesült Államokbeli megrendeléseknek köszönhetően ismét növekedésnek indulhat.

Az elektromos autók elterjedése szempontjából jó hír, hogy a gyártóknak rendelkezésükre áll megfelelő mennyiségű akkumulátorcella, ami korábban sok esetben jelentett már problémát. A jövő tekintetében pedig fontos, hogy ezek a gyárak nyereségesen tudjanak működni, hogy a megnövekedett keresletet is ki tudják majd szolgálni.

Várhatóan még tovább fog erősödni az európai akkumulátor gyártás. A közeljövőben nem csak új elektromos autók fognak érkezni hanem Európa szerte új gyárak is épülnek majd, hogy ki tudják szolgálni az autógyártókat megfelelő mennyiségű akkumulátorcellával.

Továbbá jó hír, a Samsung SDI sikeresen tud működni, ugyanis a vállalat Magyarországon is igen fontos szerepet tölt be. A cég hazánkban, Gödön gyártja az európai elektromos autók, autógyártók számára az akkumulátorcellákat.