Videón a Mercedes-Benz jövőautója

0

A Mercedes-Benz elképesztő felvételeket tett közzé az Avatar ihlette prototípusukról, a Vision AVTR-ről. 

A német márka idén mutatta be ezt az elképesztő koncepciót, mely mindenkit meglepett. Azonban senki sem gondolta komolyan, hogy valaha is gyártásba kerülhet egy ilyen modell. Most megosztott a Mercedes egy igen menő videót arról, hogy milyen is vezetni ezt a jövőbéli autót. 

A Vision AVTR ötletét az Avatar című film adta melyben az autó „összekapcsolódott” a vezetőjével. De azért nem teljesen úgy, mint ahogy a filmben szereplő Na’vi-k kapcsolódtak össze az állataikkal. Egyelőre nem kell teljesen összekapcsolni magunkat az autóval, mint ahogy azt a filmben láttuk csak az elképzelés hasonló. 

Az autót a középkonzol pulzáló érzékelőjén keresztül lehet vezérelni. Nyilvánvalóan ez nem olyan technológia, ami ma bárhol is legális lenne az utakon. A Mercedes-Benz csupán megpróbálja elképzelni a jövő technológiáit. 

A hagyományos kormánykerék helyett a középkonzolon található multifunkcionális vezérlőelem lehetővé teszi az ember és a gép összeolvadását. Ha a kezét a vezérlőegységre helyezi, akkor a belső tér életre kel és a jármű szívveréséből és légzéséből felismeri a vezetőt.”

A meghajtást illetően a Mercedes-Benz azt állítja, hogy a járművet „forradalmi akkumulátortechnológia működteti, amelynek alapját grafén alapú szerves cellák adják”.

„A Vision AVTR koncepciójármű először alkalmaz egy grafén alapú szerves cellák kémiáján alapuló forradalmi akkumulátor technológiát, amely teljesen mentes a tiszta ritkaföldfémektől és fémektől. Az akkumulátor anyaga komposztálható, tehát teljesen újrahasznosítható. Ily módon az elektromobilitás függetlenné válik a fosszilis erőforrásoktól. Ennek eredményeként a Mercedes-Benz hangsúlyozza a jövő körforgásos gazdaságának jelentőségét a nyersanyag szektorban.”

Azonban a fentebb említett újítások egyelőre még csak koncepció, a videóban lévő modellt valószínűleg csak egy szokásos elektromos motor hajtja, hagyományos akkumulátorral. De a kerekek és a kormányrendszer egészen különleges, ezek teszik lehetővé például a „rákjárást”.

A videóban úgy tűnik néha mintha az autó nem is lenne valóságos, de ez egy tényleg működőképes prototípus. Nem valószínű, hogy ezt az autót így ebben a formában a közeljövőben viszont látjuk az utakon, azonban még is egy nagyon izgalmas projekt.