Hamarosan megkezdődhet a kínai Model Y sorozatgyártása

0

A Tesla eddigi teljesítménye Kínában enyhén szólva is elképesztő. Kevesebb mint 1 év alatt húzták fel a sanghaji Gigafactory és kezdték meg a Model 3 gyártását. Miközben 2019 elején még csak egy sáros mező volt ez az egész terület. A munka pedig jelenleg is teljes erőbedobással folyik, ugyanis átlepett az építkezés a második fázisába és elkezdték bővíteni a meglévő gyárat.

A második fázis 2020 februárjában kezdődött meg és már a végéhez közeledik, ami helyi források szerint azt jelenti, hogy hamarosan megkezdődik a kínai Model Y gyártása. A fő strukturális munkák már be is fejeződtek, az elektromechanikus és az üzembe helyezési munkálatok vannak még hátra, az előbbit októberre az utóbbit novemberre fejezhetik be.

Egyébként a második szakasz befejezése után a gyár termelése tulajdonképpen megduplázódik. Az első egység termelési kapacitása 150,000 autó évente, a második egységgel ez a szám 300,000-re növekszik majd.

Ha a Tesla még idén megkezdi a Model Y gyártását Kínában akkor az ismét egy hatalmas előrelépés lenne a cég számára. Eddig arról voltak híresek, hogy nem tudják tartani a saját maguk által vállalt határidőket, azonban mostanra ez már megváltozott. Az Egyesült Államokban is több hónappal a várt időpont előtt jelent meg a Model Y. Lehetséges, hogy valami ilyesmi a Tesla terve Kínában is.

Egy helyi hírügynökség, a Global Times ezt írta:

„Elkészült a sanghaji Gigafactory második fázisának a fő szakasza és a Tesla sajtóközleményei szerint a Model Y sorozatgyártását a következő év első negyedévében kezdik el. Jelenleg belső építészeti munkálatokat és elektromechanikus teszteket végeznek, ezek várhatóan októberben és novemberben készülnek el.”

Ha minden a Tervek szerint alakul akkor az elkövetkező hónapokban megkezdődhet a Model Y próbagyártása és 2021 első negyedévében megkezdődhet a sorozatgyártás és a kiszállítás is.

A Tesla már így is az egyik legnépszerűbb elektromos autó a kínai piacon úgy, hogy jelenleg csak 1 modellel vannak jelen. A Model Y megjelenésével még népszerűbbé válhat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Kínában is egyre népszerűbbek a crossoverek.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!