Tesla Model 3 hatchback érkezhet?

0

Elon Musk, a Tesla elnökének nemtitkolt célja, hogy a cég kínálatában minél több elérhető árú e-autó kapható legyen. A következő ilyen projekt egy Model 3 alapokon nyugvó hatchback melyet Németországban, a Berlin melletti üzemükben gyártanának. Az autót egyenesen az európai piacra szánják, ahol ez a formavilág még mindig igen népszerű. 

Elon Musk egy konferencián beszélt arról, hogy addig nem járt sikerrel a „küldetésük” amíg nincs elérhető árú elektromos autó a kínálatukban. Hozzá tette azt is, hogy: 

„Az a tény bánt engem jelenleg a leginkább, hogy az autóink árai jelenleg még nem eléggé megfizethetőek. Ezt orvosolnunk kell.”

Egy kisebb, megfizethetőbb Model 3 minden bizonnyal igen népszerű lenne. Azonban azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy egy ilyen autóra a legjobb esetben is éveket kell majd várnunk. Hiszen ott van a Teslánál a Cybertruck, az új Roadster és a Semi is, amik még várnak az indulásra és ezek most a koronavírus-járvány miatt most még tovább csúsztak. 

kép: insideevs

Egy ilyen kis ferdehátú akár a Volkswagen ID.3 közvetlen riválisa is lehetne és azoknak a kisebb méretű e-autóknak melyeket már nagy sikerrel értékesítenek Európában. Azonban ebben a kategóriában a versenyképesség szempontjából különösen fontos az ár képzés. Ebben a szegmensben a vásárlók talán sokkal inkább érzékenyek az autók árazására, mint a drágább társaiknál. 

Az árazást segítheti a most beüzemelt hatalmas présgép is melynek köszönhetően rendkívüli módon leegyszerűsödnek a gyártási folyamatok. A Tesla már eddig is hatalmas eredményeket ért el a préselt alkatrészek esetében a Model Y-nál, azonban az új géppel ez még sokkal tovább javul. 

További részleteket azonban még nem tudunk, így az autó elnevezése, teljesítménye és árazása is rejtély maradt egyelőre. 

Ez a bejelentés is jól mutatja, hogy milyen elképesztő ütemben fejlődik a Tesla, nem csak szoftveresen, hanem folyamatosan új gyárak is épülnek, fejlődik a gyártástechnológia és új modellek is érkeznek a kínálatba még ha nem is túl gyorsan. 

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!