Nagy bejelentésre számíthatunk a Tesla akkumulátor napján

0

Érdekes dolog tűnt fel a Tesla akkumulátor napját hirdető képen. Nem csupán az az érdekes, hogy sok csúszás után végre a jövő hónapban megtartják a várva várt eseményt és nem is az, hogy az éves részvényeseknek tartott értekezlettel összevonták. Az ördög azonban a részletekben rejlik.

A kép izgalmasabb része a háttér. Első ránézésre is furcsának tűnik, ám nehéz lenne megmondani mi is az egészen pontosan.  

Némi Google keresés után azonban rá lehet lelni, hogy ezek nem akármilyen csíkok, hanem olyanok, amik nagyon hasonlítanak azokhoz a szilícium nanoszálakhoz, melyeket nagyobb teljesítményű nanoszerkezetes akkumulátoroknál használnak. Ezeket az akkumulátorokat már egy ideje fejlesztik, azonban még nem kerültek forgalomba.

Az Amprius az egyik olyan cég, amely ennek a technológiának a kidolgozásán munkálkodik. Az általuk szabadalmaztatott technológia lényege, hogy egy olyan 100 százalékban szilícium nanoszálakból álló anódot fejlesszenek ki, melynek köszönhetően lényegesen több energiát tudnak tárolni lényegesen kisebb térfogat mellett. Az Amprius technológiájával az akkumulátorok energiasűrűsége akár 50 százalékkal magasabb, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátoroké.

Érdekes módon az Ampirus pont szomszédos a Tesla Fremont-i gyárával. És pont ez az épület melyben a Tesla az akkumulátorokat gyártja. Ezen a véletlen egybeesésen kívül azonban látszólag nincs kapcsolat a két vállalat között.

Azonban szemfüles újságíróknak még is sikerült találniuk egy kapcsolódási pontot. Yi-Lei Chow hosszú ideig volt az Amprius mérnöki és gyártási vezetője ám tavaly munkahelyet váltott és azóta a Tesla alkalmazottja. Ebből a tényből azonban nehéz messzemenő következtetéseket levonni.

A rejtélyekre azonban kevesebb mint egy hónap múlva, szeptember 22-én végre fény derül. Az akkumulátor nap közeledtével egyre több a találgatás arról, hogy mi is lesz a Tesla nagy dobása.

Az esemény egyébként már jó ideje csúszik, először ismeretlen okból halasztották el, legutóbb pedig a koronavírus-járvány miatt. Az egész eseményt közvetítik majd, azonban néhány szerencsés, akit kiválasztanak személyesen is részt vehet majd rajta. Az előzetesen az interneten regisztrálók közül pedig majd teljesen véletlenszerűen fogják majd kiválasztani a szerencséseket.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!