Tesla Cyberhouse – búvóhely, egy esetleges zombi apokalipszis esetére

0

Bemutatkozik a Tesla Cyberhause, amit úgy terveztek, hogy védelmet nyújtson nukleáris támadás esetén és van benne egy lift is a Tesla Cybertruck-unk számára.

Az InsideEV-s portál kapta ezt a videót egy orosz tervező csapattól, ezzel az üzenettel:

Egy építész csapat vagyunk Oroszországból és terveztünk egy igazán egyedülálló házat egy posztapokaliptikus világra. A Cybertruck különleges designjából merítettünk inspirációt a projekthez. Ha tetszik, osszátok meg az olvasóitokkal is.”

A Cyberhouse sajtóközleménye:

Egy orosz cég tervezett egy házat azoknak, akik szeretnék túlélni a zombi apokalipszist. Novemberben mutatta be Elon Musk a Tesla Cybertruck-ot, ami az egész internetet bejárta. Sokak szerint ez az autó alkalmas lehet a posztapokaliptikus világban való élethez is. Egy Szentpétervári cég, a MODERN HOUSE, ebből kiindulva mutatta be izgalmas koncepció projektjét, a Cyberhouse-t.

Az ötletgazda elképzelése egy többszintes bunker volt, ami ellenálló olyan extrém helyzetekben is, mint például a zombi apokalipszis vagy az atomkatasztrófa. 

A döntött falak monolit vasbetonból épülnének nagy strapabírású acélból, hogy a kívülről jövő hatásokat minél inkább minimalizálni tudják. A biztonság kedvéért, az ablaküveg páncélozott, a redőnyök fémből készülnének, az ajtók pedig légmentesen zárulnak.

A bejárat közepén pedig egy lift található a Cybertruck számára.

A vezető építész, Alex Wizhevsky arról beszél, hogy:

„A vevők sokszor egyedi kérésekkel keresnek meg minket. Ennek próbált elébe menni a Cyberhouse. A projektet először csak játéknak gondoltuk, de meglepetésünkre már az első ajánlat is befutott.”

A bunker-ház alapára 865.000$

A ház paraméterei:

  • 6-7 személy befogadására alkalmas
  • a ház területe 300 m2
  • a vasbeton falak belső kerülete 15x20m
  • a ház külső kerülete 25x30m
  • legalább egy 37×42 méteres (0,15ha) terület kell a ház felépítéséhez.

+A MODERN HOUSE csapata felkészült a karácsonyi ajándékokra is.

A nukleáris tél alatt a Mikulás rezidenciája átköltözne egy ilyen Cyberhouse-ba és kapna egy Cyberszánt is, így semmi sem akadályozhatná meg abban, hogy kivigye az ajándékokat.

Futurisztikus és egyben elgondolkodtató, hogy egy nemrég bemutatott elektromos autó így meg tudja változtatni az ember gondolkodását. Ezzel egyúttal pedig egy olyan jövőképet fest elénk ami reméljük, hogy soha nem jön el az ember életében. De addig is csatlakozz az ország legnagyobb és legaktívabb Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkhoz!