Leállítja járműfejlesztési projektjét a Dyson

0

Levelében Sir James Dyson a következő szavakkal fordult a vállalat alkalmazottaihoz:

Kedves Kollégák, 

A Dyson Járműfejlesztésért felelős csapata fantasztikus autót készített; ügyes megközelítést választottak, miközben hűek maradtak a filozófiánkhoz. Azonban, bár nagyon keményen próbálkoztunk a fejlesztési folyamat során, egyszerűen nem látjuk a lehetőségét annak, hogy a jármű kereskedelmi szempontból életképessé váljon. Nagyon szerettünk volna vevőt találni a projektre, de sajnos ez idáig nem jártunk sikerrel. Szeretném, hogy tőlem tudjátok meg, hogy a Dyson vezetősége ennél fogva úgy döntött, hogy leállítja járműfejlesztési projektjét. 

Ez nem egy termék, vagy a csapat bukása, akik számára nagyon nehéz lesz ezt a döntést elfogadni. Óriási teljesítményt nyújtottak a projekt méretéhez és komplexitásához képest. Keményen dolgozunk azon, hogy mielőbb alternatív szerepet találjunk a lehető legtöbbjük számára a Dyson-on belül és rendelkezünk annyi szabad pozícióval a háztartási készülékeket fejlesztő részlegen, hogy többségüket el tudjuk helyezni. Mindazok számára, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének más pozícióban tovább nálunk dolgozni, tisztességesen és a megérdemelt tisztelettel fogjuk támogatni őket. Ez egy kihívásokkal teli időszak kollégáink számára és nagyra értékelem a megértéseteket, amíg egyeztetünk az érintettekkel. 

A Dyson folytatja 2,5 milliárd fontos befektetését új technológiákba és bővíti a Dyson Mérnöki és Technológiai Intézetet. A vállalat tovább bővül Malmesbury-ben, Hullavingtonban, Szingapúrban és egyéb globális helyszíneken. A szilárdtestű elemek és más általunk meghatározott alapvető technológiák előállítására összpontosítunk: az érzékelő technológiák, robotika, gépi tanulás, mesterséges intelligencia mind olyan lehetőségeket kínálnak nekünk, amelyeket két kézzel meg kell ragadnunk. Akkumulátorunk hasznos a Dyson számára és izgalmas új irányokba vezet. Összefoglalva, befektetési hajlandóságunk nem csökkent és még inkább gyökeret verünk mind az Egyesült Királyságban, mind Szingapúrban. 

Az első naptól kezdve mertünk kockáztatni és megkérdőjeleztük a status quo-t új termékekkel és technológiákkal. Ilyen hozzáállás visz előre, de soha nem volt könnyű az út – a sikerhez vezető ösvény nem lineáris. Nem ez az első projekt, amely irányt vált és nem is ez lesz az utolsó. Én továbbra is izgatottan tekintek a Dyson jövője elé, ambícióink és befektetési képességünk még soha nem volt ennyire magas és csapatunk ennyire erős. 

Várom a jövőbeli közös kalandjainkat, 

üdvözlettel, 

James

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!