Tisztán elektromos Citroen C4 érkezhet

0

Többször előkerült már az a hír, hogy a Citroen C4 soron következő frissítése akár tisztán elektromos formában is megvásárolható lesz. Ezt bizonyítja a Citroen szóvivőjének legutóbbi nyilatkozata a Carcoops magazinban, ahol elárulta, hogy új tisztán elektromos, kompakt, ferdehátú modell érkezhet hamarosan.

Ez a modell azonban nem egy önálló BEV modell lenne, hanem a CMP platformra épülő már meglévő újdonság. Az e-CMP a PSA csoport fejlesztése és elsősorban elektromos autók alapjául szolgál majd. Az eredeti tervek szerint 50 kWh kapacitásig fért volna bele akkucsomag, de ezt azóta kibővítették 60 kWh-ra, gondolva a későbbi konkurenciára. Egy 60 kWh-s akkucsomagnak könnyedén kell majd teljesíteni a 350 km (WLTP) hatótávot, bármilyen körülmény között.

Pletykák szerint a következő generációs Citroen C4 kapná meg az elektromos motort és az akkumulátort. Ezzel pedig a francia gyártó hadat üzenhet a Volkswagennek vagy akár a Nissannak is az elektromos fronton.

Sajnos a szóvivő nem árulta el, hogy mikor és hol mutatják be legelőször az elektromos C4-et. Pedig már kíváncsian várjuk!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!