Berlinben a Lidl és a Kaufland üzletek villámtöltőkkel várják a Volkswagen autómegosztóját

0

Június végén indítja el a Volkswagen a WeShare nevű elektromos autómegosztó szolgáltatását Berlinben. Kezdésnek 1500 darab e-Golf, majd jövő év elején további 500 darab e-Up! csatlakozik a flottához, később pedig a régebbi modelleket az új ID. 3 fogja váltani.

A Volkswagen stratégiai partnerséget kötött a Lidl és a Kaufland kereskedelmi láncokkal, hogy problémamentes legyen ezeknek az autóknak a töltése. Éppen ezért 2020-ig 140 darab új töltő létesül 60 Lidl és 10 Kaufland üzletnél Berlinben, ezzel mintegy 20%-al bővítve a német főváros töltőhálózatát.

A 70 darab töltőállomás egyszerre két e-autó töltését teszi lehetővé. Egyik a normál sebességű AC, míg a másik a maximálisan 50 kW teljesítménnyel bíró CCS DC.

További érdekesség, hogy az áruházak töltőjét napközben bárki használhatja, viszont este 23-től reggel 7-ig a Volkswagen WeShare autói elsőbbséget élveznek a töltőkön. Az ötlet kitűnő, hisz a Volkswagen ezzel a lépéssel biztosítja a szükséges infrastruktúrát a járművei töltésének számára. A WeShare szolgáltatás egyelőre még csak Berlinben, később azonban további német nagyvárosokban illetve európai országokban is megjelenik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!