Tervben van a Tesla App Store

0

Talán a Tesla az egyedüli autógyártó jelenleg aki nem támogatja az Apple CarPlay-t vagy az Android Audio-t, ez pedig nagyon sok vásárlónak szúrja a szemét. Pedig lenne hely azokon a hatalmas kijelzőkön amik a Tesla modelljeiben vannak. Egy időben szó volt arról is, hogy független fejlesztők akár saját alkalmazásokat is készíthetnek ezekhez a modellekhez, azonban ennek még se híre se hamva.

Elon Musk legutóbbi podcastjében erről is beszélt, azaz azzal magyarázta, hogy jelenleg még nincs annyi Tesla az utakon, hogy megérje ezzel bajlódni és saját App Store-t nyitni külsős fejlesztők appjaival. Viszont jó hír, hogy a Tesla flotta egyre növekszik, ezért Musk is rájött, hogy mégiscsak lenne értelme egy ilyen újdonságnak.

„Ahhoz, hogy megérje az időt egy alkalmazás írása annak megfelelő méretű érdeklődői bázisra van szüksége. Még akkor is, ha csak valamit átkódolunk, annak is meg kell hogy érje a befektetett energia. Rengeteg autóra van szükségünk, hogy megérje saját alkalmazásokat vagy játékok fejleszteni a Teslákra.”

Elon Musk azt is elmondta, hogy mindehhez szükségük van egy „konzisztens platformra”. Jelenleg a legtöbbet eladott modell a Tesla Model 3 aminek fektetett kijelzője van, a másik kettőben pedig állított a kijelző és ez újabb nehézségeket eredményezhet. Sőt, arra is szükségük van, hogy az összes autóban ugyan azokat a chipeket használják ezzel pedig még egyszerűbbé tudják tenni a fejlesztők dolgát.

Több mint valószínű, hogy a nemrég pletyka tárgyává vált frissített Model S is horizontális kijelzőt fog kapni így pedig egy egységesebb ökoszisztémát alakíthatnak ki az alkalmazások számára a fejlesztők.

Remélem, hogy hamarosan kiderül mit is tervez a Tesla és Elon Musk!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!