A Tesla szoftverfrissítéssel orvosolja a spontán öngyulladást

0

Az elmúlt hónapokban sajnos előfordult néhány olyan eset mikor a Tesla autói önállóan lángra kaptak. A sajtó hamar felkapta a hírt, de ha egy BMW vagy egyéb belsőégésű autó gyullad ki az már-már átlagosnak számít.

Hong Kongban a héten egy újabb tűzesettel volt dolguk a tűzoltóknak, de a helyszínre siettek a Tesla szakemberei is akik így nyilatkoztak: „Csapatunk a helyszínre sietett, hogy maximálisan segíteni tudjuk az ügyfeleinknek és hogy kiderítsük az esemény pontos részleteit. Továbbá örülünk, hogy nem történt személyi sérülés és mindenki biztonságban van. Miközben a hatóságok vizsgálata még folyamatban van, mi már megállapítottuk, hogy az akkumulátornak csupán csak néhány modulja volt érintett a tűzesetben és az akkumulátor többi része sértetlen maradt. Fontos tudni, hogy a Tesla akkumulátorai a legkorszerűbb kialakításúak, ezért a tűz előfordulása nagyon ritka. Amennyiben tűz keletkezik, abban az esetben nagyon lassan terjed és a megfelelő kialakítás elvezeti a hőt az utastérből, ezzel egy időben pedig az autó figyelmezteti az utasokat.”

A tűzesetek után a Tesla megerősítette, hogy szoftverfrissítést ad ki az akkumulátor BMS rendszeréhez. Ezzel egy időben pedig tovább folytatják a vizsgálatot a töltési és a hőkezelési beállítások finomhangolásához és az akkumulátor további védelme és élettartama növelése érdekében. A megmagyarázhatatlan tűzesetek eddig még csak a Tesla Model S és X modelleket érintette.

Jelenleg több mint félmillió Tesla rója az utakat, ez több mint a kétszerese a tavalyi számoknak. A Tesla akkumulátor-szakértő csapata folyamatosan vizsgálja és monitorozza ezeknek az autóknak az akku állapotát és ha szükséges akkor távolról frissítéssel orvosolják a hibát. Ezzel a lépéssel pedig a világ legbiztonságosabb elektromos autóját kaphatjuk meg idővel!

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!