Safety Car lett a BMW i8 Roadsterből is!

0

Még februárban számoltunk be arról, hogy a Formula E biztonsági autója stílusosan egy BMW i8 elektromos autó lett (pontosabban plug-in hibrid).
Most pedig egy újabb i-modell veszi át a Safety Car szerepet a belsőégésű társaitól, ezúttal egy i8 Roadster került átalakításra! Az autót Monacóban mutatták be a “Yacht Club de Monaco”-ban.

  • Eddig már az alábbi elektromos típusok találhatóak meg a Formula E-ben, mint technikai segítséget nyújtó járművek:
  • BMW i8 Roadster Safety Car
  • BMW i8 Coupé Safety Car
  • BMW i3s, mint “Race Director Car”
  • BMW 530e, mint “Medical Car”Jelen cikkünk alanya még annyiban is újdonságot hoz, hogy ez a világ első, nyitott tetős biztonsági autója. Sokban nem is különbözik egy sorozat-gyártott i8 Roadstertől, de természetesen a szükséges versenypályára alkalmassá tevő módosítások azért ott vannak. Ilyen az alacsonyabb szélvédő, az új hátsó szárny, vagy a 15 mm-el alacsonyabb padlólemez.

    A lassításban az M-sorozatból már megismert karbon-kerámia fékek segítik majd az újdonságot. A fényhidat a hátsó szárny fölé rögzítették, elősegítendő a megfelelő láthatóságot.
    Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!