Megérkezett a frissített Hyundai IONIQ Electric

0

A Hyundai idestova három éve dobta piacra az IONIQ modellcsaládját, mely hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellből áll.

Ma pedig végre eljött az idő, hogy bejelentették a sokak által várva várt frissítését a minden idők eddig legtakarékosabb e-autójának az IONIQ Electric-nek. Az EPA mérések szerint az 28 kWh-s akkuval szerelt első generációs IONIQ névleges tartománya 124 mérföld körül alakult.

A koreai gyártó az új 2020-as IONIQ Electric-nek 38,3 kWh-ra frissítette az akkumulátorát.

„28 kWh-ról 38,3 kWh-ra növeltük az új IONIQ Electric akkumulátorát, mely azt jelenti, hogy még hosszabb utat tudunk megtenni egyetlen töltéssel. A 36%-os teljesítménynövekedés 294 kilométeres hatótávra (WLTP) elegendő egyetlen töltéssel. Az elektromos motor 136 lóerő mellett 295 Nm leadására képes. A 7,2 kW váltóáramú fedélzeti töltő mellett egy 100 kW-os villámtöltővel közel 25 perc alatt tölthetjük 80%-osra az új IONIQ-ot.” A hivatalos sajtóanyagban 54 perc van feltüntetve, hogy az akkut 80%-ra töltsük, de ez minden bizonnyal rossz adat. Mivel akkor a töltés átlag csak 34 kW lenne. Ami rettentően alacsony!

Külsőre is kapott némi frissítést az IONIQ. A legszembetűnőbb az új egyedi mintájú zárt rács, akárcsak a Kona esetében. Az első és a hátsó lámpákat is teljesen újratervezték, hogy éjszaka még biztonságosabb vezetést biztosítson az elektromos IONIQ.

A külső után az utasteret és a műszerfalat is teljesen újratervezték. A 10,25 colos szélesvásznú középkonzol alatt új érintőképernyős klímavezérlő kapott helyet. A tervezők a korszerű beltérre is igyekeztek nagy hangsúlyt fektetni. A különböző vezetési stílusokhoz, különböző hangulatvilágítás párosítható.

Ezekkel a változásokkal egy időben frissítették a BlueLink alkalmazást is.

Pletykák szerint a Hyundai először a hibrid változatra összpontosít, mely még idén nyáron megérkezhet a piacra. Viszont a tisztán elektromos változatra egészen szeptemberig várnunk kell. Hogy Magyarországra mikor érkezik meg, az jó kérdés. Reméljük, hogy minél előbb!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!