Már az utolsó teszteken vesz részt a Porsche Taycan

3

A Porsche első, tisztán elektromos autóját övezi az egyik legnagyobb várakozás 2019-ben, ami már az utolsó és egyben végső vezetési próbákon vesz rést, mielőtt megkezdődne a sorozatgyártás.
A tesztben résztvevő Taycanok már 30 országot jártak meg, tesztelendő az eltérő és egyes esetekben extrém (-35 és +50 Celsius fok) időjárási terhelést.
Ezek a tesztek jelenleg is még zajlanak skandináv országokban, Dél-Afrikában és Dubajban.
„Skandináviában, mindössze néhány kilométerre a sarkvidéktől bizonyít jelenleg az autó, hóban és jégben, tesztelendő ezen körülményekben a vezetési dinamikát. Ugyanakkor a Porsche mérnökei kihasználják a nyarat is a déli féltekén. Dél-Afrikában teljesítményvizsgálatokat végeznek, valamint végleges beállításokat eszközölnek a folyamatos teljesítmény és annak reprodukálhatóságának szempontjából. Dubajban a meleg klímában végeznek teszteket, bizonyítandó az autó állóképességét, valamint extrém körülmények között tesztelik a nagyfeszültségű akkumulátor töltését.”

A Porsche így részletezi sajtóanyagában a teszteket:
A teljes megtett távolság: közel 6 000 000 km, amiből 2 millió km-en át az autó hajtásláncában lapuló kitartást vizsgálták.
Országok: összesen 30 országon ível át tesztprogram, többek között az USA-ban, Kínában, az Egyesült Arab Emirátusokban és Finnországban.
Hőmérsékletek: -35 és +50 Celsius fok között
Páratartalom: 20-100% között
Magasság: 85-3000 méteres magasságokon tesztelték a Taycant
Töltési ciklusok: több, mint 10 000, a bolygó különböző körülményei között
Kutatási csapat: több, mint 1000 tesztpilóta, technikus és mérnök

Stefan Weckbach, a Porsche egyik vezetője így nyilatkozott a tesztekről:
„A számítógépes szimulációk és átfogó próbakísérletek elvégzése után végül elértük a tesztprogram végét. Mielőtt a Taycan piacra kerülne az év végén, körülbelül hat millió kilométert fogunk megtenni a világon. Már most nagyon elégedettek vagyunk a járművek jelenlegi állapotával. A Taycan igazi Porsche lesz.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!