Így gyorsul a Tesla Roadster! Eszméletlen!

0

2017 novemberében mutatták be a legújabb generációs Tesla Roadstert. A fenti videóból látni (ami CGI – számítógépen létrehozott kép), hogy milyen eszméletlen gyorsulásra képes az elektromos Roadster.

Vegyük át még egyszer, hogy mit is tud az autó:

  • 200 KWh akkucsomag, mely még kisebb helyen fér el, mint a model 3-ban
  • 1000 km (620 mérföld) hatótáv a Tesla szerint
  • Az akkucsomag 3 elektromos motor hajt meg, így lesz meg a 0-100Km/óra kevesebb, mint 2 másodperc alatt.
  • 400km/h (250mérföld/óra)csúcssebesség
  • Elon Musk szerint legkorábban 2020ban várható a megjelenés

Musk egyetlen célja ezzel a sport autóval az volt, hogy teljesen beverje az utolsó szöget is a belsőégésű motorral szerelt autók koporsójába. Ha ez mind tényleg valóra válik, akkor egy elég komoly jövő elé nézünk!

Persze, az élvezetet meg kell fizetni, az alapár 200 ezer dollártól, vagyis közel 52 millió forinttól indul, előrendelésnél 50 ezer dollárt azaz 13 millió forintot egyből be is kell fizetni. Azonban lesz egy Founders Edition változat is, ami 250 ezer dollártól fog indulni!

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!