Co2-semleges autót tervez a Volkswagen

0

A Volkswagen csoport 180 fokos fordulatot kíván venni a következő években, legalábbis erre utalnak azok a jelek, amik mostanában érkeznek a vállalat háza tájáról! A dízel VW járművek csalós szoftvere után sokan csalódtak a márka szavahihetőségében és elkötelezettségében a környezetvédelem iránt.
Talán ennek is köszönhető, hogy a hamarosan érkező I.D. családdal a gyártó próbál minél nagyobbat villantani abban, hogy ők nyitottak a zöld technológiák felé.
Ennek újabb bizonyítéka a cikkünk végén található prezentáció, amiben a vállalat azt fejtegeti, hogy a következő generációs I.D. járművek már a gyártásukkal elkezdik óvni a környezetet, pontosabban a lehető legnagyobb mértékben szén-dioxid mentesek lehetnek! Egy ilyen I.D. jármű akár egész életciklusa alatt Co2-semleges lehet, az alábbi prezentációs dián látható feltételekkel:

– Az első elem az ellátási lánc, melynek értelmében már az akkumulátorok legyártáshoz is zöld forrásból származó energiát használnának el.
– A gyártás a Zwickau melletti egységben történik majd, ehhez szintén csak természetes, vagy megújuló energiát használna a Volkswagen.
– Tankolni is kell az elektromos autókat, amihez az Elli kútjait használva biztosak lehetünk abban, hogy nem égettek el szenet az abból vételezett energiához.

– Utóéletben is fontos lépésekre szánja el magát a márka, ugyanis az újrahasznosítás kérdését is a lehető legtisztább módon, zárt láncban oldaná meg!

Számítások szerint az I.D. család már csak a gyártásával is évente 1 millió tonna szén-dioxiddal kevesebbet bocsájtana ki a légkörbe, összehasonlítva a belsőégésű motorral szerelt járművekkel. Thomas Ulbrich, a Volkswagen e-mobilitásért felelős vezetője így nyilatkozott a tervekről:
„A klímaváltozás napjaink egyik legnagyobb kihívása. A világ legnagyobb autógyártójaként, a Volkswagen felismerte felelősségét: az új I.D. lesz a VW Csoport első, 100% szén-dioxid mentesen gyártott elektromos autója! Biztosítandó, hogy az autó a gyártás utáni életciklusában is kibocsájtás-mentes legyen, különböző zöld energiák alkalmazásán dolgozunk. A valóban fenntartható mobilitás megvalósítható, feltéve ha mindannyian szeretnénk és teszünk is érte!”

Végül itt olvasható a teljes Volkswagen prezentáció!

Várjuk a véleményed az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!