1 MWh-s elektromos kamion érkezhet a Nikola-tól

0

Egy meglehetősen érdekes hír röppent fel a hétvégén. Mégpedig a hidrogén-alapú kamionok szószólója a Nikola Motors áttérne a tisztán elektromos áruszállításra. A Nikola egy amerikai startup vállalat, akiket elsősorban a Nikola One és Nikola Two nevű fél elektromos kamionjairól ismerhetünk. A fő meghajtása hidrogén-alapú és egy 320 kWh kapacitású akkumulátor segít eltárolni a megtermelt energiát.

Most azonban egy meglepő hírrel állt el a vállalat. A jövőben a Nikola Two és a Nikola Tre (európai változat) üzemanyagcellás járművek teljesen elektromos változatát fogják kínálni. Míg a legnagyobb Nikola One csak hidrogén-alapú lesz!

Ezeket a tisztán elektromos modelleket az áprilisi Nikola World rendezvényen fogják bemutatni, melyeket három akkumulátor opcióval látnak el:

  • 500 kWh
  • 750 kWh
  • 1000 kWh (1 MWh)

Nikola Two

Nikola Tre

A Nikola szerint a hosszú utakra még mindig a hidrogén-alapú megoldás a legcélszerűbb, viszont a rövid távú áruszállításra pedig a tisztán elektromos megoldás a legkifizetődőbb. Ezáltal pedig az összes elektromos változatuk szoros versenyben lesz a Tesla Semi Truck-al.

Számítások szerint az 1 MWh-s akkumulátor 640 kilométeres hatótávot fog biztosítani a Nikola kamionjának a hideg időben, és ez a nagy akkumulátor pakk pedig a fele lesz az egész kamion súlyának.

Meglehetősen érdekesek a tervek amiket a Nikola felvázolt, és örömmel várjuk az elektromos kamionok terjedését is. Remélem, hogy nem csak PR szöveg az egész!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!