A Nissan megszünteti a belsőégésű NV200 gyártását, és csak tisztán elektromos e-NV200-at fog árulni

0

Tegnap a Nissan hivatalosan is bejelentette, hogy 2019 nyarán befejezi a belsőégésű modell gyártását az NV200-ból. Meglepődünk? Egyáltalán nem!

Mivel a tisztán elektromos e-NV200-ra akkora a kereslet, hogy a Nissannak már nem éri meg a dízel verzió gyártása. Azonban arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a jelenlegi 40 kWh-s akkumulátorral szerelt e-NV200 megkapja-e a LEAF e+ verziójának a 62 kWh-s akkumulátorcsomagját.

A 100%-ban elektromos meghajtású e-NV200 új, 40 kWh-s akkumulátora 280 km-re (NEDC) * növelte a jármű hatótávolságát. A valós élethelyzetek pontosabb feltérképezése érdekében a továbbfejlesztett Nissan e-NV200-on elvégezték a WLTP* teszteket is, így elmondható, hogy az e-NV200 vevői által egyetlen feltöltéssel megtehető út a vegyes használatban elért 200 km és a városi használatban mért akár 301 km közötti tartományban mozog majd. Ez több mint 60%-os növekedést jelent az előző generációkhoz képest, és lehetővé teszi, hogy a járművezetők hosszabb utakra induljanak, és a kiterjedt európai CHAdeMO gyorstöltőhálózat tagjai segítségével kapcsolódhassanak az elektromos hálózatra. Az e-NV200 ugyanazt az akkumulátortechnológiát alkalmazza, mint amit az új Nissan LEAF mutatott be nemrégiben Európában, és mivel ez nem jár az akkumulátor méretének vagy tömegének növekedésével, az ügyfeleknek nem kell kompromisszumot kötniük a raktérkapacitás vagy terhelhetőség terén. Az akkumulátor mindenhol lehetővé teszi a vállalatok és hivatásos járművezetők számára az átadási helyre történő kiszállítás 100%-ban elektromos végrehajtását.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!