Norvégia fontos ország az elektromos autózás szempontjából, hiszen itt van Európában a legnagyobb arányban elektromos jármű a lakosok tulajdonában. Tudja ezt jól a Porsche is, a vezetőség pedig már most látja az érdeklődésből, hogy igencsak nagy népszerűségnek fog örvendeni a típus Norvégiában.

Hirdetés

Éppen ezért most egy különleges lehetőséget kapott az a közel 3000 ember, akik előleget is befizetettek már az autóra. Feltehették felmerült kérdéseiket a gyártó felé, amik végül a Porsche elektromos autókért felelős alelnöke, Stefan Weckbach asztalára is eljutottak. Ezen kérdésekben pedig olyanok is voltak, amik eddig nem ismert részleteket tártak fel a Taycanról!

Ami már biztos, hogy a Taycan egy teljesen elektromos modellcsalád első tagjaként fog megérkezni. Az akkumulátor a válaszok alapján 90 kWh kapacitású lesz, ráadásul a fedélzeti töltővel sem fognak spórolni, ami egyből három fázist tud AC-ról és biztosan 22 kW-os teljesítménnyel bír. A külső tekintetében sok minden megmarad, de a Mission E-n is látható, különleges ajtók biztosan nem lesznek a sorozatgyártott modellen.

Norvégiában sokszor van hideg, így szóba került a fűtés kérdése is. Nos, alapesetben lesz az autóban első és hátsó fűthető üléssor, míg a fűtött kormánykerék és a hőszivattyú már az opcionálisan pipálható tételek közé kerül. A konkrét árakról nem tudott nyilatkozni Weckbach, de az biztos, hogy első körben a drágább kivitelek fognak gyártásba menni.