Az utóbbi időkben egyre többször találkozhattunk a Nio névvel, korábban NextEV-ként ismerhettük. Mindössze három évvel ezelőtt jött létre a cég, mostanra pedig eljutott odáig, hogy nagyon komoly globális terveket szövöget. Versenyképes áron akarja piacra dobni legújabb teljesen elektromos hétüléses SUV-ját!

Elemzők szerint a sikerhez már mindene megvan a Nio-nak, hiszen olyan befektetők állnak mögöttük, mint a Baidu, Sequoia Capital és a Tesla-ban is 5%-os részesedéssel bíró Tencent. Májusban már bemutatkoztak, mikor az EP9 típusú elektromos autójukkal megdöntötték a leggyorsabb közutakra szánt modellek körrekordját a Nürburgringen.

A cég pedig rövid időn belül piacra dobja első jelentős, teljesen elektromos SUV-ját, ami az ES8 nevet fogja kapni. Mindez önmagában még nem is nagy szám, mert már elég sok gyártó beígért egy teljesen elektromos SUV-ot – ám kiderült, hogy az autót 400 ezer jüanért akarja kínálni a gyártó (~16 millió forint). Ez az ár nagyjából a fele egy Tesla járgánynak.

Lihong Qin a Nio elnöke és társalapítója megjegyezte: “A cél az, hogy egy globális vállalat legyünk”. Elsőként a kínai piacot akarják meghódítani, utána a környező országok és más régiók mellett az Egyesül Államokban is megjelennének. Ilyen és ehhez hasonló modellekkel pedig már van értelme nagyobb volumenű terveket szövögetni. Jelenleg nagyjából 30 olyan város van Kínában, amelynek a lakossága meghaladja az egymillió főt, és ha sikerül elérni a célokat, akkor 2021 végére vagy 2022-re más egymillió autót is értékesíthetnek.

A nemzetközi piacra lépéshez azonban komoly gyártókapacitásra lenne szüksége a Nio-nak, de már erről is gondoskodtak, mivel nemrég 1.5 millió dollár értékű szerzősét kötöttek a JAC nevű kínai autógyártóval, akik segítenek a modellek legyártásában. A Nio azonban még záros határidőn belül 50 töltőállomással fedné le Peking e-autó tulajdonosok energiaigényét, ezen kívül dolgoznak a cserélhető akkumulátor kifejlesztésén is.

[ult_createlink title=”Regisztrálj a fórumunkba! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Legyél Vendégblogger! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Kövess minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]