Teljesen elektromos lesz a Rolls Royce Phantom

0

A legtöbb autógyártó a szokásosnak mondható lépcsőfokot járja végig ha az elektromos meghajtás felé tereli bizonyos modelljeit. Hibrid, plug-in hibrid és a tisztán elektromos meghajtás az átlagos evolúció.

A Rolls Royce nem is olyan rég bejelentette, hogy érkezik egy teljesen elektromos Phantom a kínálatba, kihagyva a plug-in hibrid verziót. Torsten Müller-Ötvös, a márka vezérigazgatója Svájcban tartózkodott, amikor megerősítette, a Phantom lesz a Rolls Royce első olyan típusa, ami elektromos meghajtást fog kapni.

„Teljesen elektromosak leszünk, nem tervezünk közbenső lépéseket. A zéró emisszió az legyen zéró emisszió”

Müller-Ötvös megerősítette, hogy bár elkötelezett vásárlóik felől egyelőre nem érkezett igény az elektromos kivitelek felől, azt mindenképp látják, hogy az iparág merre felé halad a motorizáció tekintetében. Bár a Rolls Royce berkein belül még nincs nagy tapasztalat az ilyen meghajtásról, szerencsére az anyacég BMW egyre többel rendelkezik, ami valószínűleg eljut a Rolls Royce műhelyébe is.

[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!