Megvan a Semi kamion következő nagy megrendelője: a Tesla

0

Miközben már nagyban futnak be a megrendelések a Semi kamionra, a Tesla kamionprogramjának igazgatója, Jerome Guillen megerősítette: a Tesla is megrendelője lesz a kamionnak és ezzel fognak szállítmányozni a kaliforniai Fremont és a Nevada állambeli akkumulátorgyár között.

A Tesla CEO Elon Musk maga is azt nyilatkozta, már csak a szállítmány mérete is gigantikus lesz, amit meg kell mozgatni. Korábban pont ezért még egy földalatti szupervasút-hálózatot is tervezett a 2 helyszín közé.Nemrég egy Hollandiában rendezett előadáson Jerom Guillen is nyilatkozott az ügyben:

„A kamion első megrendelője maga a Tesla lesz. A saját kamionjainkat fogjuk áruszállításra használni az Államokban levő különböző gyáraink közt. Az összeszerelő üzemünk Kaliforniában, a Gigafactory pedig Nevadában van, szóval nem kicsi a táv”

A két gyár közötti távolság ideális a kamion hatótávjának bemutatására. A legfontosabb elvárás az 500 mérföld megtétele egyetlen töltéssel. Az USA szállítmányozási piacának 80%-a ekkora hatótávokkal dolgozik. Továbbá a gazdasági megtérülés is remek példával szolgálna majd ezen az útvonalon.

Érdekesség még, hogy a Tesla már önvezető konvojt is tesztelt ezen az útvonalon. A múlt heti Semi bejelentésen a Tesla már megerősítette, hogy tesztelnek egy ilyen megoldást, sőt már számításaik is vannak, milyen pénzügyi előnyökkel jár egy ilyen konvoj, gyakorlatilag 0,85 $/mérföld a szám, ami kijön.

A Teslának már most is egy több, mint 100 darabból álló belsőégésű motoros kamionflottája van Kaliforniában, tehát hamar megtérülnének a kamionok, a környezeti terhelésről nem is beszélve. A Semi konvojbeli képességeiről az alábbi videó is beszámol nekünk:

[vc_video link=”https://youtu.be/0a3BRyLL6TE”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!