A Honda ígértet tett, hamarosan még több elektromos tanulmányautó jöhet

0

Az Urban EV és a Sports EV koncepcióautók megjelenése csak a kezdet.

A Honda vezető dizájnere, Makoto Iwaki elmondása szerint a címben is említett két autó után hamarosan továbbiak is érkezhetnek.

„Többet egyenlőre nem mondhatok, de lesznek további elektromos tanulmányautóink”

Iwaki első kettő autója is már a Honda jövőbeli stílusjegyeit mutatja, pontosabban ami az elektromos autóikat fogja jellemezni.
Az Urban EV rengeteg stílusjegyet emelt át az egykori N600 és az első generációs Civic modellekből, mint a magasan szerelt, kör alakú fényszórók és a lekerekített sárvédők. A típus gyártásba kerülése akár 2019-ben már várható. Iwaki csapata valószínűleg képesek lesznek megtartani a Urban EV külsejét jelentős változtatások nélkül, de a belső tér nagyobb kihívás lesz. A koncepció jelenleg egy fából készült műszerfalat és ultra-széles infotainment képernyőt tartalmaz. A biztonsági és a technológiai kihívások miatt valószínűleg egy hagyományosabb jellegű utastér kialakítását kell megoldani a közúti változatban. Az európai bevezetésről és a meghajtásról jelenleg nincs információ. Pedig az USA piacán már jelen van a Honda, mint elektromos autót is kínáló márka. Ilyen modellek a Fit EV vagy a Clarity szedán.

Az újabb Sports EV alakját pedig az S800 Coupe ihlette. Még mindig sok a klasszikus Honda modell amiből ötletet meríthetnek, szóval lesz mit várni Iwakitól.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!