Elektromos hajtással térhet vissza a Volkswagen Beetle

0

Legalábbis maga Herbert Diess, a konszern elnöke mondta az Autocar-nak adott interjúja során: “Ha lesz új Beetle, akkor az csak is kizárólag elektromosan és hátsó kerék hajtással készülhet!”

Mivel az eredeti Bogárban is hátul volt a boxermotor, ami a hátsó tengelyt hajtotta.

“A VW az ID Buzz koncepcióval megálmodta az ikonikus Bulli utódját, majd ezt követheti az elektromos Bogár hátsó kerék hajtással. Így a retro modellek is újjászülethetnek. A következő döntés az elektromos autókkal kapcsolatban, pedig, hogy milyen emocionális koncepciókra van szükségünk.” – mondta Diess.

Ez még csak a kezdet, mivel még szóba került a Kübelwagen és a Buggy villanyosítása is. Köszönhető a MEB platformnak, ami remek alap az érzelmekre ható koncepciók számára is, hiszen nagyon könnyen elő lehet állítani, amivel akár hátsó-, első-, és összkerékhajtást is meg tudnak valósítani a gyártók. Az új platformra közel 15 különböző elektromos autót gyártanak, amiből öt fog VW márkanév alatt futni.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!