Szériagyártásba kerül a Volkswagen elektromos kisbusza

0

A Volkswagen vezetősége, Dr. Herbert Diess és Dr. Eckhard Scholz hétvégén Kaliforniában, a Concours d’Elegance nevű eseményen bejelentette, hogy sorozatgyártásba kerül a legendás mikrobusz elektromos utódja, az eredetileg koncepcióként napvilágot látott I.D. Buzz. A két vezető elárulta, hogy rengeteg levelet és emailt kaptak a koncepció bemutatása után, melyekben azt kérték, hogy „építsék meg az autót”. Megépítik, hallgatva a „nép akaratára”.

Előre láthatóan 2022-ben fog a szalonokba kerülni, az elektromos I.D után. A legföbb piac Észak-Amerika, Európa és Kína lesz.

Az akku pakk a padlólemezbe fog kerülni, így elég nagy tengelytávot lehet kialakítani. Az I.D Buzz kívülről úgy fog kinézni, mint egy rövid kompakt kisbusz, de belül meglepően tágas lesz. Ráadásul terveznek egy árúszállító változatot is, amiben helyet fog kapni egy hármas szintű önvezető technológia is. A VW azt ígéri, hogy nagyon sokban fog hasonlítani a végleges modell a koncepcióra. A demo jármű 4,942 mm hosszú, 1,976 mm széles és 1,963 mm magas, összekrék hajtású. 5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t és a végsebességet pedig 160 km/h-ra korlátozzák. A motorok összteljesítménye 374 LE, hatótávolsága pedig a 600 kilométert is elérheti a 111 kWh-s akkucsomaggal.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!