A Nissan eladja az elektromos akkumulátor üzletágát a GSR Capital-nek

0

A Nissan Motor Co., Ltd.tegnap bejelentette, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a GSR Capital nevű magánbefektetési alappal, így a GSR Capital a komplett részleg és gyártó létesítmények új tulajdonosa lett. A megállapodás értelmében az Észak Amerikai és a Nagy Brittanniában található gyártósorok üzemeltetése valamint a Japánban lévő fejlesztési központ üzemeltetése teljesen a GSR Capital feladatává válik.

Hiroto Saikawa, a Nissan elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez egy win-win szituáció az AESC és a Nissan számára. A GSR széleskörű hálózatának köszönhetően az akkumulátortechnológiával foglalkozó ágazat tovább bővülhet, ez pedig, mivel az AESC továbbra is nagyon fontos partnerünk marad, a Nissan EV-k versenyképességét is növelheti, hiszen ezentúl sokkal jobban tudunk majd fókuszálni arra, hogy piacvezető elektromos autókat tervezzünk és gyártsunk.”

Az akkumulátor üzletág (AESC) főhadiszállása és fejlesztői központja továbbra is Japánban marad.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!