Még mindig a Tesla áll az első helyen a globális elektromos autós piacon

0

A legfrissebb adatok szerint a Tesla még mindig 18 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális elektromosautós piacon. Ez azonban hamarosan megváltozik, de a Teslának továbbra sincs félnivalója mivel ugyan kisebb szeletet kap, de egy sokkal nagyobb tortából.

Évek óta a Tesla uralja az e-autók piacát, hisz a Tesla van jelen a legtöbb elektromos modellel és a Tesla tudja ezekat a legnagyobb volumenben gyártani. A Model Y és a Model 3 számos piacon vezeti az eladásokat, azonban még a Model S és a Model X is rengeteg más autót utasít maga mögé.

Más autógyártók csak a Tesla értékesítésének töredékét tudták elérni az ágazatban, mivel eddig többnyire csak kis számban gyártották a járműveiket.

Ennek eredményeképp a Tesla a globális elektromosautóspiac mintegy 18 százalékát birtokolja. A második helyen pedig a Volkswagen áll – jóval lemaradva – mindössze körülbelül csak a Tesla eladásainak egyharmadát produkálva.

A Teslának az utóbbi egy évben 316,820 elektromos járművet sikerült értékesítnie, a Volkswagen 113,091 darabbal áll a második helyen, míg a harmadik helyen a kínai BYD áll 104,176 darabbal. 

Azonban a Tesla pozíciója minden bizonnyal változni fog a következő években, hiszen nagy átalakulás várható a piacon. Jelenleg a 18 százalékos piaci részesedés az e-autós piacon 3 százalékot jelent a globális személygépjármű eladások között.

Röviden: a Teslának van egy nagy szelete egy kis tortából. A dolgok azonban minden bizonnyal változni fognak, csak a következő évben több mint egy tucat új, teljesen elektromos autó kerül(het) majd a piacra. 

Az EV piac 2021-ben akár már 7-10 százaléka is lehet a globális autópiacnak. 

A Tesla pedig jövőre várhatóan jelentősen növelni tudja majd az értékesítéseit. Viszont új versenyzők is ringbe szállnak. Érkezik a VW ID.3 és az ID.4, az Audi Q4 e-tron, a Ford Mustang Mach E, a Nissan Ariya és még sokan mások. Tehát a Teslának egyre nehezebb dolga lesz, mivel megjelennek a valódi versenytársak is. Várhatóan a vezető szerepüket még sikerül majd megtartaniuk, azonban a piac növekedésével egyre inkább csökken majd a részesedésük. 

Kattints és csatlakozz most Magyarország legnagyobb és legaktívabb Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkhoz!