Egymotoros Teslából duál motoros Teslát hackeltek

0

Eljött ez a pillanat is, egy cég feltörte a Tesla rendszerét és most olcsóbban kínálja a cég fizetős extráit. 

Néhány éve már a Tesla úgy értékesíti a járműveit, hogy azokban az extra szolgáltatások csak szoftveresen vannak zárolva, így azok bármikor feloldhatóak. Tehát abban a Model 3-ban is benne van a 75 kWh kapacitás, amit 60 kWh kapacitású akkumulátorral adnak el, csak szoftveresen vesznek vissza a kapacitásából. 

A legutóbbi példa erre, a nemrégiben megjelent 2000 dolláros extra gyorsulás (Acceleration Boost) a Model 3-ba. Az összeg kifizetését követően a tulajok további 50 lóerőt kapnak az autójukba és annak gyorsulása is javul. 

Mióta megjelentek ezek a lehetőségek a Teslánál, azóta a tulajok folyamatosan gondolkoznak azon, hogyan lehetne ezekhez hozzájutni fizetés nélkül. Most nagyon úgy tűnik, hogy egy cég végre meg tudta ezt csinálni. 

Guillaume André, elektromos autók értékesítésével és javításával foglalkozik. Kíváncsi volt, hogy az egymotoros, hátsókerék-meghajtású Model 3-ból tud-e egy duál motoros összkerékhajtású változatot varázsolni. 

Sikerült felszerelniük a plusz motort, ám ahhoz, hogy azt működtetni is tudják, fel kellett törniük az autó szoftverét. Miközben pedig ezzel foglalatoskodtak, rájöttek, hogyan lehet aktiválni a cég 2000 dolláros extra teljesítményét.

André alapított is gyorsan egy céget Ingenext néven és elkezdte olcsóbban árulni ezt az extrát „Boost 50” néven, 1100 dollárért. 

A megvásárolt kis szerkezetet csak csatlakoztatni kell a kesztyűtartó mögött található aljzathoz és automatikusan megkapjuk a +50 lóerőt. 

Az Ingenext az is állítja, hogy az általuk kínált eszköz kicsit jobb is, mint a gyári, mert a gyárival „csak” 3,8 másodpercre javul a 0-100-as gyorsulás míg az ő termékükkel 3,7 másodpercre.

Mivel a cég már egész jól belelát a Tesla szoftverébe, ezért a weboldalukon több egyéb lehetőséget is megvásárolhatunk, mint például a drift módot. 

A cég azt is ígéri, hogy a Dual Motoros változatok teljesítményét képesek felhozni a Performance kivitelek szintjére, bár ez már nagyobb beavatkozást igényel. Azonban ezzel a beavatkozással a tulajdonosok elveszítik a gyári frissítések lehetőségét, ami így a legtöbb ember számára nem jó üzlet. Ennek ára pedig 2250-3000 dollár, attól függően, hogy ki végzi az átalakítást. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.