Újabb villámtöltőt helyezett üzembe a MOL

0

A MOL az első villámtöltőjét még 2012-ben telepítette Budapesten az Istenhegyi út 55. alatt található kútjára, majd idővel bővítette két darab Siemens Triberium villámtöltővel. Azóta a MOL már több helyszínen kapcsolt be töltőket, hogy megkönnyítsék az elektromos autósok életét. Március közepén pedig a legmodernebb, ultragyors elektromos töltővel szerelte fel a budapesti, Nagyszőlős utcai töltőállomását (április 21-ig ingyenesen használható). A hazánkban egyedülálló töltési teljesítményű eszközt hamarosan továbbiak követik Magyarországon és a régióban.

Követik! A MOL tegnap délután kapcsolta be a kilencedik elektromos autó töltőjét Budapesten a Golgota téren. Ide egy DBT Compact 50-es villámtöltőt telepítettek, ami 50 kW-os DC töltést CHAdeMO és CCS karon, a 22 kW-os AC töltést pedig Type2-n biztosítja az elektromos autósoknak.

A lenti térképen látható a már telepített és használható MOL Plugee töltők:

Fontos megemlíteni, hogy a töltés minden MOL Plugee töltőn fizetős, AC 1990 Ft/töltés, DC 2990 Ft/töltés. A töltést minden esetben a kútkezelő indítja a fizetést igazoló bizonylat bemutatása után.

 A MOL 2030-as hosszú távú stratégiájának egyik alappillére, hogy a vállalatcsoport a jövőben még nagyobb szerepet vállal a közlekedésben részt vevők kiszolgálásában. Ennek megfelelően a MOL 2012 óta folyamatosan bővíti villámtöltő hálózatát.

„A MOL készen áll arra, hogy az elektromos töltőhálózat fejlesztésében, így az e-üzemanyag piacán is meghatározó szerepet vállaljon Magyarországon és a régióban, hiszen ennek jelentősége azzal együtt is napról-napra nő, hogy jó darabig még benzint és dízelt tankolunk az autók többségébe” – fogalmazott Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője. Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport e-mobilitási területének vezetője azt is bejelentette: a legújabb ultragyors töltővel immár a MOL nyolc budapesti töltőállomásán találhatók elektromos töltők, amelyek száma a következő hónapokban további hárommal bővül majd.

A MOL hosszú távú stratégiájába jól illeszkedik a NEXT-E projekthez való csatlakozás is, amelynek részeként az elmúlt év végéig összesen 18 villámtöltőt telepített a vállalat a régió hat országában. 2019 végére ez a szám eléri a 100-at, így teljesülhet a 2020 végére kitűzött cél, és létrejön egy 252 tagú elektromos töltőhálózat a cseh határtól a Fekete- és az Adriai-tengerig. A töltőkből 141 kap helyet a MOL-csoport töltőállomásain MOL Plugee márkanév alatt.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!