Egyedülállóan környezetbarát gyárban készül az elektromos Taycan

0

Szerdán érkezett a hír, miszerint a Porsche sajtóhírek (a német Automobilwoche) szerint a kezdetben tervezett évi 20 ezer darab legyártandó darabról duplázik és így már évi 40 ezer darab a kitűzött cél. Bár a darabszám nem tűnik soknak, de azt látni kell, hogy ez is 100%-os duplázás és azért nem egy olcsó elektromos autóról lesz szó! A termelési számok felfuttatása komoly célkitűzés, úgy tűnik még a Panamera-Cayenne-Macan triónál is nagyobb figyelmet kaphat cégen belül. A prioritás fontos, hiszen csak Norvégiából már 3000 darab Taycanra érkezett foglalás, pedig csak évi 600 darabot fog a piacokra vinni. A sorozatgyártásra érett modell már idén ősszel bemutatásra kerülhet Frankfurtban, egészen pontosan szeptemberben.

Noha a gyártó úgy döntött, hogy nem elég, ha csak az autóval hirdetik a károsanyagkibocsátás-mentességet. Ezért tegnap előtérbe került a gyártás módja is, ahol a Porsche igazi különlegességekkel szolgál! Más gyártókkal ellentétben nem csak az autón, hanem a gyáron keresztül is szemléltetni szeretnék a környezettudatos gondolkodásmódjukat. Ezért a Taycan összeszerelése egy zéró károsanyag-kibocsátást produkáló létesítményben történik, ami egyedüli lesz a világon. Ezt pedig úgy érik el, hogy a vállalat szakemberei titán-dioxiddal bevont alumíniumborítással látják el az épületet, mely a napfény hatására képes lesz a szennyezőanyagokat vízre és nitrátra bontani. A Porsche szakemberei már egy tíz parkolóhelynyi területen tesztelik és a mérések alapján pedig elmondható, hogy a speciális bevonat az adott területen nagyjából tíz fa „munkáját” tudja elvégezni.

A Porsche számára ez jelenti jelen pillanatban a leggyorsabb és leghatékonyabb alternatívát. Albrecht Reimold, a Porsche termelési és logisztikai részlegének igazgatója így nyilatkozott: „Amennyiben a mérések eredménye az elvártak szerint alakul, akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy a felületet más épületeken és területeken is bevessük. A fenntarthatóság pedig egy nagy kirakós mely számos egyedi elemből áll. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezeket az elemeket összerakjuk és működésünket fenntarthatóbbá tegyük.”

Ezek alapján pedig a tisztán elektromos Porsche Taycan gyártása teljesen szén-dioxid-mentes lesz!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!