A városi úttörő.

A tökéletes városi autó a feladatra szánt tökéletes hajtási megoldással: teljesen elektromos, tehát zéró kibocsátási rátával bír, és mégis rendelkezik a szükséges hatótávolsággal az egész napos városi ingázásodhoz. Az új smart fortwo electric drive modellel nem jár semmi kompromisszum, sőt még több élmény vár benne, mint valaha: az egyedi vezetési élvezet, amit csak egy elektromos motor adhat számodra!

Színek kavalkádja. Az elektromos autók gyakran megfelelő színválaszték nélkül kerülnek piacra. Szerencsére a smart esetében ez nincs így. Mindig kettő színt kell választanod a kombinációk közül. Egyszerűen rengeteg végleges variáció lehetséges – ezért csak ritkán hasonlít majd elektromos smartod egy másikhoz.

electric drive design csomag. Ez az extraként elérhető csomag egy igazán felvillanyozó külsőt biztosít smartod számára: a tridion biztonsági cellán elhelyezkedő electric drive logóval, valamint az electric green színvilággal az első és a hátsó lökhárítók illetve külső tükrök sapkáinak számára. A karosszéria és a karosszéria elemek további részei a könnyűfém keréktárcsákkal együtt hozzájuk illő fekete vagy fehér fényezéssel érkeznek.

Beltér. A smartra jellemző, gyakran visszatérő dinamikus vonalak és a méhsejtrácsos mintázat alkotja a beltér esszenciáját. A nagy alapossággal készített szövetborítások egyedi atmoszférát teremtenek, amiben azonnal otthon érezheted magad – es ez valami egészen mást kínál számodra – valami teljesen eltérőt a többi autó monotonitásától.

Műszerfal. Ellát a legszükségesebb információkkal pl. az aktuális hatótávolságról és megtudhatod az aktuális ECO pontodat a vezetési stílusod alapján: ez a kijelző segít fenntartani az egyenletes és ezáltal hatékony vezetési stílust. A passion, prime és proxy felszereltségi szinttől kezdődően a műszerfal kiegészül egy 8.9 cm átmérőjű színes TFT-kijelzővel, ami további információkkal kápráztat majd el.

Nagyfeszültségű akkumulátor. Az akkumulátor a robosztus kialakítású alvázkeretben történő elhelyezkedésének köszönhetően nem szenved sérülést egy esetlegesen bekövetkező balesetkor. Az autó stabilitása is észrevehetően javult az akkumulátor alacsony tömegközéppontjának köszönhetően. Az utasok biztonsága érdekében, hogy soha ne következhessen be közvetlen érintkezés a nagyfeszültségű akkumulátorral, a rendszer összes csatlakozása érintésbiztos. Az összes biztonsági funkció a megfelelő működés érdekében folyamatos monitorozás alatt van, és ütközés esetén a magasfeszültségű alkotóelemek automatikusan lekapcsolnak.

Radaralapú rekuperáció. Már az alapfelszereltségben is azonnal felhasználásra került a jármű kinetikus energiája. ECO módban amint leveszed a lábad a gázpedálról, azonnal megkezdődik a rekuperáció, és elkezd feltöltődni a nagyfeszültségű akkumulátor. A radaralapú rekuperáció még egy lépést tett a fejlődés útján: az autó elején található szenzorok monitorozzák a járművünk előtt haladó forgalmat és kiválasztják a rekuperáció lehető legoptimálisabb mértékét. Ennek köszönhetően megnőtt az utazási komfort és a lehető legoptimálisabb a kinetikus energia felhasználása.

ECO mód. További hatótávolság gombnyomásra: Az ECO mód számos energiatakarékos funkciót foglal magában. Maximális rekuperáció, csökkentett hűtés/fűtés teljesítmény, csökkentett végsebesség és laposabb gyorsulási görbe – mind a hatótávolság megnövelésének érdekében.

Előklimatizálás. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy emeld vagy csökkentsd a hőmérsékletet a kellemes szint elérésére a járműbe történő beszállás előtt okostelefonod, tableted esetleg laptopod segítségével. Hálózati töltés közben végezve energiamegtakarítással jár, az akkumulátor merítése nélkül.

Energia a városhoz. A smart fortwo electric drive az alapfelszereltségtől kezdve egy nagykapacitású fedélzeti töltővel érkezik. A járműved feltöltéséhez egyszerűen csak csatlakoztatnod kell egy Wallbox-hoz vagy egy közterületen található töltőállomáshoz. A töltés végrehajtható gyakorlatilag bármelyik általános, háztartási aljzatból is. Az alacsonyabb áramerősség miatt azonban a töltés hosszabb időt vesz igénybe.