Az igazi örökmozgó most még felvillanyozóbb.

Kompakt, mint egy smart, mégis tágas, mint egy négyüléses. Az új smart forfour electric drive rengeteg helyet és egy egészen újfajta mobilitást kínál számodra. Teljesen elektromos hajtás, és mégis elegendő hatótávolság az egész napos városi közlekedésed számára. Az egész egy autóba csomagolva, ami csak 3.49 méter hosszú.

Két színben, négy ember számára. Mindig kettő színt kell választanod a smart forfour modellhez. Ennek köszönhetően számtalan kombinációt hozhatunk létre. Így ragadja meg igazán a tekintetedet a városban, hiszen minden, csak nem átlagos.

electric drive design csomag. Ez az extraként elérhető csomag egy igazán felvillanyozó külsőt biztosít smartod számára: a tridion biztonsági cellán elhelyezkedő electric drive logóval, valamint az electric green színvilággal az első és a hátsó lökhárítók illetve külső tükrök sapkáinak számára. A karosszéria és a karosszéria elemek további részei a könnyűfém keréktárcsákkal együtt hozzájuk illő fekete vagy fehér fényezéssel érkeznek.

Négy ülés és rengeteg hely, amiben otthon érezheted magad. Az alapossággal kidolgozott szövetborítások egy olyan környezetet teremtenek az autón belül, ami egyértelművé teszi számodra: ez most egy teljesen más világ, ahol az unalmas szürke hétköznapi autóknak nincs helye. Tipikus smart: a gyakran visszatérő dinamikus vonalak, és a méhsejtrácsos mintázat.

Hátsó ülések. A hátsó ülések tekintetében választhatsz, hogy folyamatos egységes üléssorral kéred a kialakítást, vagy az elemenként lenyitható – extraként elérhető – readyspace változatot. Kifejezetten praktikus, amennyiben szükséged lenne még egy kis helyre. Egyszerűen csak előre kell csúsztatnod az ülőlapot a lábtérhez, és lehajtanod a háttámlákat.

Műszerfal. Ellát a legszükségesebb információkkal, pl. az aktuális hatótávolságról és megtudhatod az a vezetési stílusod alapján kiszámított ECO pontodat – ez a kijelző segít fenntartani a konzisztens és ezáltal hatékony vezetési stílust. A passion, prime és proxy felszereltségi szinttől kezdődően a műszerfal kiegészül egy 8.9cm átmérőjű, színes TFT kijelzővel, ami további információkkal kápráztat majd el.

Nagyfeszültségű akkumulátor. Az akkumulátor a robosztus kialakítású alvázkeretben történő elhelyezkedésének köszönhetően nem szenved sérülést egy esetlegesen bekövetkező balesetkor. Az autó stabilitása is észrevehetően javult az akkumulátor alacsony tömegközéppontjának köszönhetően. Az utasok biztonsága érdekében, hogy soha ne következhessen be közvetlen érintkezés a nagyfeszültségű akkumulátorral, a rendszer összes csatlakozása érintésbiztos. Az összes biztonsági funkció a megfelelő működés érdekében folyamatos monitorozás alatt van, és ütközés esetén a magasfeszültségű alkotóelemek automatikusan lekapcsolnak.

Radaralapú rekuperáció. Már az alapfelszereltségben is azonnal felhasználásra kerül a jármű kinetikus energiája. ECO módban azonnal megkezdődik a rekuperáció, amint leveszed a lábad a gázpedálról, és elkezd feltöltődni a nagyfeszültségű akkumulátor. A radaralapú rekuperáció még egy lépést tett a fejlődés útján: az autó elején található szenzorok monitorozzák a járművünk előtt haladó forgalmat és a rekuperáció lehető legoptimálisabb mértékét választják ki. Ennek köszönhetően megnőtt az utazási komfort és a lehető legoptimálisabb a kinetikus energia felhasználása.

ECO mód. További hatótávolság gombnyomásra: Az ECO mód számos energiatakarékos funkciót foglal magában. Maximális rekuperáció, csökkentett hűtés- és fűtésteljesítmény, csökkentett végsebesség és laposabb gyorsulási görbe – mind a hatótávolság megnövelésének érdekében.

Előklimatizálás. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy növeld vagy csökkentsd a hőmérsékletet a kellemes szint eléréséhez a járműbe történő beszállás előtt okostelefonod, tableted esetleg laptopod segítségével. Hálózati töltés közben végezve energiamegtakarítással jár, az akkumulátor merítése nélkül.