A Mitsubishi elektromos autójának hossza csupán 3,48 méter, azaz egy igazi városi autó. A rövid első és hátsó túlnyúlás kiemeli az egyedi megjelenését. Az egészen nagy, 2,55 m-es tengelytávolság pedig egyaránt növeli a kényelmet és a menetstabilitást. Mivel az akkumulátor a gépkocsi padlójába van süllyesztve, az autó súlypontja alacsonyan van, ami szintén előnyös a menetstabilitás szempontjából.

A stílusos LED-fényszórók és hátsó lámpák nemcsak a barátságos és sportos megjelenést hivatottak elősegíteni, hanem tartósságuk, megbízhatóságuk és alacsony áramfelvételük révén hozzájárulnak az energiahatékonysághoz. A design az első pillanatra szokatlannak tűnhet, másodszorra azonban már szembe tűnő a belső tér optimális elrendezése. Ennek egyik legjobb példája a klímaberendezés, amelynek függőlegesen elhelyezett kezelőelemei jobb helykihasználást eredményeznek.

A Mitsubishi elektromos autója nemcsak a környezet védelmét és a városban való vezetési élményt garantálja egyidejűleg, hanem a modern biztonságtechnikai előírásoknak is megfelel. 2011-ben nagyon jól szerepelt az elektromos autó az EURO NCAP töréstesztjén, hiszen 4 csillagos értékelést kapott.

A Mitsubishi elektromos autójának fedélzetén az elektromos autók legújabb generációjának rendszere található: a MiEV OS  (Mitsubishi innovative Electric Vehicle Operating System). Ez folyamatosan figyeli a fontosabb funkciókat, mint például az akkumulátor állapota, és az energiavisszanyerés mértéke, mindezekkel a zavartalan és hatékony autózást támogatja.

A fékezési rendszer energiavisszanyerő funkciója rögtön aktiválódik, amikor a vezető a lábát a fékpedálról leveszi. A megmaradt mozgási energia a hajtást biztosító akkumulátorba töltődik. Az így eltárolt energiamennyiség a mindenkori sebességfokozat függvénye. A fékerő energiává történő átalakítása növeli az elektromos autó hatótávolságát.

Teljesen feltöltöttséggel Ön akár 160 kilométert is megtehet – ez ideális mindennapos városi utakhoz, illetve munkába járáshoz. Az elektromos autó töltése kétféle módon történhet. A háztartási töltőrendszer lehetővé teszi a konnektorba történő csatlakozást. Ebben az esetben a teljes töltési folyamat időtartama kb. 8 óra. Az ehhez szükséges töltőkábel a gépkocsi tartozéka. Egy gyorstöltésre alkalmas állomásnál a hozzávetőleg 80%-os töltöttségi szint 30 perc alatt érhető el. Azaz az elektromos autó feltöltése gyerekjáték akár otthon, akár útközben.