ZIzzenj a munkába elektromosan és szakdj el a várostól hétvégén – ezt nyújtja a MINI teljesen új plug-in hibrid motorja. Elektromos hatótávolsága akár 42 km és teljese hatótávolsága akár 500 kilométer, így egyszerűen nincs az a táv, ahová a MINI Cooper S E Countryman ALL4 ne lenne képes elmenni.

Mindössze 6,8 másodperc kell neki ahhoz, hogy elérje a 100 km/h sebességet. A fenntartható vezetés ezzel válik szórakoztatóvá.

A MINI Cooper S E Countryman ALL4 hajtásáról egy high-tech lítium-ion akkumulátor gondoskodik. Ezt egy horszerű hűtési rendszer tartja optimális hőmérsékleten. Az akkumulátor kiemelkedik mind a teljesítményét, mind az élettartamát tekintve. Az akkumulátort hagyományos 230/11 voltos háztartási konnektorból, vagy dedikált elektromosautó-töltőponton lehet újratölteni. A töltőcsatlakozó a bal oldali díszítő elemen levő csapóajtó mögött található. A töltőcsatlakozón egy LED-gyűrű van, amely a töltési folyamat különböző szakaszait jelzi

AUTO EDRIVE MÓD.

Ez az alapértelmezett beállítás, amikor bekapcsolod a MINIdet. A sebességedtől, gyorsulástól és az akkumulátor állapotától függően meghatározza az elektromos motor és a benzinmotor leghatékonyabb kombinációját.Az AUTO eDrive üzemmód két szakaszra oszlik. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 100% és 7% között van, akár 80 km/h sebességgel is haladhatsz – anélkül, hogy bármilyen helyi CO2-kibocsátást okoznál és anélkül, hogy tüzelőanyagot használnál. Nagyobb sebességnél, vagy ha a körülmények úgy kívánják, a benzinmotor automatikusan elindul. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 7% alá csökken, a MINI Cooper S E Countryman ALL4-et mérsékelt gyorsulással tisztán elektromosan vezetheted, legfeljebb 20 km/h sebességgel, óvatos gyorsulással vagy állandó, 55 km/h-ás sebességgel.

MAX EDRIVE MÓD.

A MAX eDrive módban tisztán elektromos hajtással kényeztetheted magad, akár 125 km/h sebességgel. Nincs helyi CO2-kibocsátás és nincs egyetlen csepp tüzelőanyag-fogyasztás sem. Ha gyorsabban szeretnél menni, vagy nagyobbat gyorsítani, az sem okoz fejtörést. Számíthatsz rá, hogy amikor a gázpedálra taposol, a benzinmotor automatikusan bekapcsol.

SAVE BATTERY MÓD.

Amikor az akkumulátor lemerülőben van, válts a SAVE BATTERY módba. Ebben az üzemmódban a benzinmotor tölti az akkumulátort, vagy a töltöttségi állapotot 90%-os szinten tartja. Amikor a Save Battery módban vezetsz, a benzinmotor végez minden munkát, majd amint a városba érsz, visszaválthatsz az elektromos vezetésre.