[layerslider_vc id=”15″]

Részletes napi tesztről ide kattintva olvashatsz!

Hajtás – Meggyőzően hatékony.

Sportos gyorsulás, rugalmas hatótávolság, remek maximális sebesség, és ráadásul mindez elektromos hajtással: jövőbemutató és környezetkímélő módon. Utópiának hangzik, pedig nem az. Az új B 250 e hajtáskoncepciója vezetési élményt nyújt, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül.

Amit a PRE-SAFE®-fel több mint tíz évvel ezelőtt elkezdtünk, mára az autózás új dimenziójává fejlesztettük tovább: Mercedes-Benz Intelligent Drive – kényelem és biztonság egymással összekapcsolódva. Mindez látható és érezhető az új B 250 e gépkocsikban.

A hálózatba kapcsolásnak köszönhetően – biztonsági szakértőink ezt „Sensor-Fusion“-nak nevezik – az intelligens asszisztensrendszerek összetett szituációkat elemeznek, és a környezetet jobban érzékelő szenzorok által még jobban felismerik a közúti forgalomban adódó vészhelyzeteket.

Egy felszereltség rendelkezésre állása a kiválasztott konfigurációtól függ. Az erre vonatkozó adatok a mindenkori felszereltségi információkban találhatók.

Az aktív életstílus egy maximálisan rugalmas gépkocsit kíván magának. Az új B 250 e kiemelkedőt nyújt ezen a téren: a tágas csomagtartó párját ritkítja ebben a gépkocsiszegmensben. 501 literes térfogata nem hagy kívánnivalót maga után, belefér minden, a szörffelszereléstől a babakocsiig. A teljesen elektromos hajtású B-osztály utastere olyan kényelmet nyújt Önnek, amelyről később már aligha tudna lemondani.

Mobilitás tisztán elektromos hajtással: helyi károsanyag-kibocsátás nélküli, szinte zajmentes, teljesen új vezetési élményhez juttat.

Az akkumulátorral táplált elektromos gépkocsi hajtásrendszere a villanymotorból, a lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátorból, a teljesítményelektronikából és a töltőkészülékből áll. A gépkocsi hajtását a villanymotor biztosítja, amely a lítium-ion nagyfeszültségű akkumulátorból nyeri az áramot. Ez az akkumulátor külső forrásból, az áramellátó rendszerből és menet közben, az energia-visszanyeréssel egyaránt tölthető.

E+ (Economy Plus):

Nagyon takarékos üzemmód 65 kW csökkentett teljesítménnyel, kb. 110 km/órára korlátozott legnagyobb sebesség mellett.

E (Economy):

 Kényelmes, fogyasztásoptimalizált vezetési stílust tesz lehetővé, amelynél 100 kW teljesítmény használható fel.

S (Sport):

 Kifinomult sportosságot, maximális gyorsítást és 132 kW teljesítményt biztosító üzemmód.

A gázpedált teljesen lenyomva (Kick-Down) az E+ és az E menetprogramban is felhasználhatja a gépkocsi maximális teljesítményét, például az előzési műveletek gyors és biztonságos végrehajtásához.

a gázelvétellel (tolóüzemmód) és a fékezéssel történő lassításnál a villanymotor generátorként üzemel, és fékezőnyomatékot hoz létre a kerekeken. Az ekkor nyert elektromos energia visszaáramlik az akkumulátorba, és így növeli annak töltöttségi szintjét.

Az extraként elérhető, radarérzékelőkkel támogatott, energia-visszanyerő fékrendszer különösen hatékony energia-visszanyerést és ennek köszönhetően nagyobb hatótávolságot tesz lehetővé. Az elektromos és Plug-in-Hybrid gépkocsikhoz rendelkezésre álló rendszer a COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS radarérzékelőinek adatait használja fel a rekuperáció és ezzel a lassítás szükséglettől függő növeléséhez vagy nullára csökkentéséhez.

A következő négy energia-visszanyerési fokozat közül lehet választani:

D+: “vitorlázás” üzemmód, nincs rekuperáció

D: mérsékelt rekuperáció

D-: nagymértékű rekuperáció

D Auto: rekuperáció a közlekedési helyzettől függően

Motor és menetteljesítmények
Akkumulátor típusa
Lítiumion
Elektromotor fajtája
Aszinkron motor
Akkumulátor kapacitása (kWh)
28,0
Névleges teljesítmény (kW [LE] 1/perc) [1]
132 (179) 3.600*
Maximális nyomaték (Nm) [1]
340
Gyorsulás 0–60 km/h (s)
3,9
Gyorsulás 0–100 km/h (s)
7,9
Legnagyobb sebesség (km/h)
160 (elektronikusan leszabályozva)
Emissziós besorolás
Euro 6
Üzemanyag és károsanyag-kibocsátás
Töltéis idő konnektornál (230V/13A) (h) [2]
9,0
Töltési idő Wallboxnál (400V/16A) (h) [2]
2,40
Elektromos energiafogyasztás NEFZ (kWh/100km) [3]
16,6-tól**
Elektromos hatótávolság NEFZ (km)
200
CO2-kibocsátás, kombinált (g/km) [3]
0
cw-érték
0,28
[dt_small_photos number=”22″ category=”250e”]