Egy Jaguar vezetése egyetlen más autóéhoz sem fogható élményt jelent. Ezen a tisztán elektromos hajtás sem változtat. A minden elemében új fejlesztésű Jaguar I-PACE tisztán elektromos meghajtású, akkumulátoros gépkocsi (BEV). A szépséges és élvezetesen vezethető Jaguar I-PACE a világ legintelligensebb ötszemélyes sportautója.

Az I-PACE 90 kWh kapacitású akkumulátora nagy energiasűrűségű lítium-ion cellákból épül fel. A rendszer kialakítása és ultramodern hőszabályozási rendszere hosszú élettartamot, valamint hosszan fenntartható csúcsteljesítményt eredményez. Azonnal jelentkező forgatónyomatékának és összkerékhajtásának köszönhetően az I-PACE sportautókra jellemző gyorsulásra képes. Álló helyzetből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Az I-PACE két darab állandó mágneses szinkron villanymotort alkalmaz. Az I-TYPE Forma-E versenyautóéhoz hasonló technológiát alkalmazó villanymotorok kombinált teljesítménye 400 LE, a rendszerteljesítmény 696 Nm. Az I-PACE öt teljes értékű ülést, innovatív tárolási megoldásokat, tágas (több mint 1453 literes) hátsó csomagtartót, valamint 27 literes első tárolórekeszt kínál.

Az elegáns, különösen áramvonalas vonalvezetés és a csekély, mindössze 0,29-es közegellenállási együttható révén az I-PACE szinte szeli a levegőt, ami menetstabilitásának és hatótávolságának egyaránt jót tesz. Akármerről nézzük, az I-PACE izgalmakat ígér, hála a lendületes csípővonalnak, a drámai hatású első aerodinamikai kialakításnak, és a karakteres hátsó vállaknak.

Az I-PACE a technológia és a tágas tér tökéletes egységét kínálja. A belső kialakítás letisztult és szellős, kellemes tapintású részletekkel és lendületes vonalakkal. Az elektromos hajtáslánc minimális helyet foglal, így a tervezők szabad kézzel alakíthatták különösen kényelmesre az I-PACE belső terét.

A Jaguar célja, hogy a létező legélvezetesebben vezethető, legkívánatosabb villanyautót állítsa négy kerékre. A Jaguar 2016 óta aktív résztvevője a Forma-E bajnokságnak, 2018-ban pedig útjára bocsátja az I-PACE eTROPHY márkakupát, a világ első tisztán elektromos szériamodelleken alapuló, nemzetközi versenysorozatát. Az innovációs verseny következő fejezete elindult.