Sokoldalú és élmény vezetni, a vadonatúj KONA Electric az első elektromos B-szegmens SUV Európában. Ez az úttörő jelentőségű újdonság a lenyűgöző elektromos hatótávolságot merész és tágas SUV stílussal ötvözi – kompromisszumok nélkül! Az igényesen formázott vonalak és az elegáns megjelenés ötvözésével a vadonatúj KONA Electric minden szögből kifejező.

A KONA Electric-et úgy tervezték, hogy megforduljanak utána, mindezt tágas belső térrel kombinálva.
Kivételes, akár 482 km-es elektromos hatótávolsággal rendelkezik és megadja Neked mindkét világ legjobbját – kompromisszumok nélkül.

A rendszer visszatáplálja a plusz energiát oly módon, hogy a villanymotort használja a fékek helyett a gépjármű lelassítására. A fékenergia-visszanyerő rendszer által generált energiát az akkumulátor tárolja el, segítve a KONA Electric-et az egészséges töltöttségi állapot (SOC) fenntartásában. A vezető a kormánykerék mögötti váltófülekkel könnyedén szabályozhatja a fékenergia-visszanyerés szintjét. A merész külső formaterv magával ragadja a tekintetet, az erőt sugárzó, szoborszerű formákkal, az elegáns LED-es lámpákkal és az olyan egyedülálló részletekkel, amelyek kiemelik a hangsúlyos Hyundai SUV DNS. A részletekre való odafigyelés még inkább különlegessé teszi a vadonatúj KONA Electric-et. Fedezd fel a kényelem egy különleges szintjét, az autó minden pontján megtalálható, kiváló minőségű anyagok jelenlétének köszönhető, mely örömmel és a kifinomultság érzésével tölt el.

Soha senki nem mondta, hogy az elektromos mobilitásnak unalmasnak kell lennie. A teljesen elektromos meghajtáson keresztül azonnal rendelkezésre álló 395 Nm nyomatéknak köszönhetően villámcsapásszerűen gyors haladásra képes sportos SUV 64 kWh-os verziója 0-100 km/órára mindössze 7,6 másodperc alatt gyorsul. Az általad előnyben részesített meghajtást kétféle akkumulátor típus közüli választással határozhatod meg: 39,2 kWh-os változat WLTP menetciklus alapján akár 312 km-es hatótávolsággal (345 km NEDC-re átszámítva) és 64 kWh-os változat WLTP menetciklus alapján akár 482 km-s hatótávolsággal (546 km NEDC-re átszámítva), egyetlen töltéssel.

A vadonatúj KONA Electric-et úgy tervezték, hogy mindaz beleférjen, amit Te és a mozgalmas életed rábíz – 332 L-es (VDA) csomagtartó kapacitásával hatalmas teret biztosít mind az utasok, mind pedig a csomagok számára. Teljesen lehajtott ülésekkel pedig 1114 literes csomagteret kínál – ami tökéletes a hétvégi kiruccanásokhoz. A hagyományos sebességváltókar helyére az automata váltó négy elektronikus előválasztó nyomógombja került. Az elektromos vezetéshez igazított formatervezési változtatás, amely a személyes tárgyak tárolására külön tárolóhelyet biztosít a közpépkonzol alatt. Ez a legnagyobb változtatás a KONA Electric-ben a hagyományos KONA-hoz képest.

Az elektromos erőátviteli rendszer gondosan megválasztott komponenseit úgy tervezték, hogy kiváló vezetési jellemzőket és praktikus mindennapi vezetési hatótávolságot biztosítsanak. A Kona teljesen újonnan kifejlesztett platformja lehetővé teszi az akkumulátorok helytakarékos integrálását anélkül, hogy veszélyeztetnénk az autó tágasságát.

100 kW-os egyenáramú (DC) gyorstöltő állomás használata esetén a KONA Electric lítium-ionos polimer akkumulátora 80%-os töltöttségi szintjének eléréséhez (SOC) mindössze 54 perc szükséges mindkét rendelkezésre álló erőátviteli rendszer változat esetében. Amennyiben egy 50 kW-os állomáshoz csatlakoztatod az autót, a 39 kWh-s akkumulátor töltési ideje 57 perc, a 64kWh-s változaté pedig 75 perc.