Dinamikus elektromos motorja a vezetés igazán élvezetes élményét kínálja – tisztán elektromosan, nulla károsanyag-kibocsátással és akár 160 kilométeren át. Ismerkedjen meg mindazzal, ami az e-up! modelleket a mindennapok ideális kísérőjévé teszi – az Ön számára is.

 

Számunkra az “e” nem csupán az elektromos és az emissziómentes szimbóluma, hanem az energiatakarékosságé is. Az új e-up! a fejlett elektromos hajtást további innovatív technikákkal kombinálja, így akár 160 kilométer hatótávolságot is kínál, a hosszútávon fenntartható és élvezetes autózásért – városban és azon túl is.

 

Annak érdekében, hogy az új e-up! modellel korlátlanul élvezhesse a mobilitást, a Volkswagen különböző töltési lehetőségeket kínál, hogy beépített lítiumion-akkumulátorát mindenkor kellő mennyiségű elektromos energiával láthassa el. Mégpedig igencsak egyszerű módon: az egyik lehetőség az új e-up! töltésére az, ha a házi töltőkábelen keresztül háztartási elektromos hálózatra vagy – ugyancsak a megfelelő kábellel – valamelyik váltakozóáramú, nyilvános töltőállomásra csatlakoztatjuk. A teljes töltéshez ez esetben 6 – 10 óra szükséges. Dönthet azonban falitöltő (Wallbox) alkalmazása mellett is, maximális kényelmet és az otthon elérhető legnagyobb töltőteljesítményt biztosítva. E megoldással már otthon is akár hat órára rövidíthető a feltöltés. A leggyorsabb töltési lehetőséget azonban az egyenáram nyújtja, amit egyre több, a “maps + more” infotainment- és navigációs rendszer segítségével is felkereshető nyilvános töltőállomás kínál. A CCS gyorstöltő-rendszer mindössze 30 percet igényel az akkumulátor 80 százalékos feltöltéséhez.

Az előítéletet, miszerint az elektromos autók nem képesek kiemelkedő menetteljesítményekre, a 60 kW (82 LE) maximális teljesítményével és a 210 newtonméter forgatónyomatékával az új e-up! már az első pillanattól látványosan cáfolja. Nemkülönben meggyőzőek további értékei is. Gondolta volna, hogy pusztán akkumulátora energiájával akár 130 kilométer/órát is elérhet és álló helyzetből 12,4 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra?