Gyors segédlet magánszemélyek részére a pályázat kitöltéséhez, így nagyon egyszerűen juthatsz a 1,5 millió forintos állami támogatáshoz!

Az első és legfontosabb dolog, hogy találd meg a legmegfelelőbb elektromos járművet! Az oldalunkon megtalálható az összes ma Magyarországon kapható teljesen elektromos modell! Fontos kiemelni, hogy csak tisztán elektromos, új- vagy tesztautóra(max. 6000 km és/vagy 180 nap) igényelheted az állami támogatást. Amint megvan a kiszemelt, egyezzetek meg a kereskedővel az árról! Ezzel időt tudsz megspórolni. Ha megvan a végső ár, akkor lehet regisztrálni az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. oldalán ami csupán pár perc. Szükséged lesz egy felhasználó névre és egy létező e-mail címre majd egy jelszóra. Be is tudsz lépni amint véglegesíted a regisztrációt! A feltételeket, és a pályázati felhívást részletesen itt olvashatod el.

Alapadatok megadása menüre kattintva ki kell tölteni értelemszerűen minden pontot:

Katt a pályázatok menüpontra, majd új pályázat létrehozása:

Magánszemélyként egyszerűbb, ha saját nevedben jársz el. Így elkerülheted a felesleges meghatalmazásos papírok kitöltését:

Elkészült az űrlapod, ami tartalmazni fog minden fontos elemet. Kezdjük a “pályázati űrlapok” szekcióban található pályázat alapadataival. Ide fel kell töltened értelemszerűen az irataid (személyi, lakcímkártya, adókártya) másolatát. Az utolsó két (9. és 10.-es) pontot most hagyjuk üresen, később majd folytatjuk a nyilatkozat kitöltésével és feltöltésével!

Ugorhatunk az “Autó kiválasztása” menüpontra. Itt ki kell keresned azt a kereskedőt akivel már előtte megállapodtál a kocsiról és az árról. Ha, sikerült kiválasztani akkor mentés majd az 1b. pontban pedig ki kell még választani a finanszírozás típusát. Ha nem veszel igénybe, akkor annál egyszerűbb és gyorsabb lesz a folyamat.

Ha, mégis szükség lesz finanszírozásra, akkor ki kell választani a megfelelőt. Erről a kereskedő többet tud mondani!

Ha ezekkel megvagy és megbeszéltél mindent a kereskedővel akkor a pályázatot továbbküldöd a “Pályázat továbbküldése a kereskedőkhöz” gomb megnyomásával. Ekkor már egyszerű dolga lesz, hiszen az előre megbeszélt árról készít egy árgarancia nyilatkozatot. Aminek az a célja, hogy nem adhatja később drágábban az autót mint amiben megegyeztetek. A kereskedő tudni fogja, hogy milyen dokumentumot kell kitöltenie!

Amennyiben banki finanszírozással lesz az autó, akkor pedig egy elfogadó nyilatkozatot kell küldenie a banknak. Többnyire a kereskedő ezt is elintézi.

Majd feltöltve ezt az egy (finanszírozásnál kettő) dokumentumot, visszaküldi a pályázatot. Erről e-mailt is kapsz!

Az űrlapodnak így kell kinéznie, az “autó kiválasztása…” menüre kattintva pedig láthatod a kereskedő által feltöltött dokumentumo(ka)t.

Következzen a “nyilatkozat.docx” nevű dokumentum kitöltése.

  1. 2. 3. 5. 6. pont kitöltése kötelező!

A nyilatkozat 4. és 5. oldalán található részt kitöltjük a feltöltött irataink file nevével. Fontos, hogy ugyan az legyen a dokumentum neve mint amit feltöltöttünk a pályázati űrlapunk – pályázati alapadatainál. Itt csak 3 dolgot kell kitölteni, ott ahol a “Csak természetes személy pályázó” szerepel!

A “Minden pályázónak” pontot (a Pályázó és meghatalmazás esetén a hivatalos képviseletére jogosult személy pénzügyi intézmény….) részt nem kell! Azaz, ide nem is kell semmi doksit feltöltetni! De, csakis akkor ha magánszemély részére lesz az autó!

A végén pedig dátum, aláírás és scanneljétek be!

Majd mehet a postára ajánlott küldeményként! A borítékra írjátok rá a pályázati azonosító számod (nyilatkozat 1. oldalán a név alatt) 2017/xxx és nyomtatott betűkkel: “Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása”

A cím pedig: E-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. 1037. Budapest Montevideo u. 2/c

A postai feladóvevényt is be kell scannelni és fel kell tölteni a “pályázati űrlapok” szekcióban található pályázat alapadatai menüpontba! Akárcsak a kitöltött és aláírt “nyilakozat.docx” dokumentumot. Pontosabban a 9. és 10.-es menüpontba, amint az elején üresen hagytunk!

A pályázat beadása előtt még nézzétek át, hogy minden rendben ki van-e töltve. Győződjetek meg róla, hogy minden szükséges dokumentumot is feltöltöttetek! Személyi igazolvány, lakcím kártya, adóigazolvány, kitöltött és aláírt nyilatkozat a támogatási kérelemhez illetve a postai feladóvevény feltöltött változata ami fontos! Még a kereskedő által feltöltött dokumentumokat is érdemes ellenőrizni!

Amennyiben minden megvan és rendben találtátok akkor már csak a pályázat benyújtása van vissza!

Nagy kék gomb, “Pályázat beadása” névvel!

Ezután a Lebonyolító Szervezet értékelni és ellenőrizni fogja a pályázatot. (Amennyiben valami hibásan lett beadva, vagy hiányozna egy aláírás akkor, egy alkalommal e-mailben hiánypótlási felhívást küld. Így pótolni tudod a kimaradt aláírást, vagy a hiányzó dokumentumot!)

Feldolgozza majd döntési javaslatot terjeszt elő a Támogató részére, aki meghozza a döntést! A döntést követően kapsz egy e-mailt, és feltöltik elektronikusan a támogatói okiratot a pályázati portál pályázat felületén található adminisztrátor által feltöltött dokumentumok közé! Erről a kereskedőd is kap egy e-mailt és kezdődhet a kiválasztott kocsi megrendelése vagy az adásvétele! 15 napon belül pedig postai úton megkapod az eredeti támogatói okiratot!

Nagyon gyorsan elbírálják! További kérdés esetén az e-mobi.hu csapata készségesen és segítőkészen áll a rendelkezésedre az alábbi telefonszámon: +36 1 312 2480 vagy e-mailben: info@e-mobi.hu